Home Fel de bază Spaghete din dovlecel cu chiftele invelite in mozzarella

Spaghete din dovlecel cu chiftele invelite in mozzarella

by alexandra

In aceasta vara, pe cand mai aveam timp sa trag cu ochiul la cate o emisiune culinara, l-am vazut pe Jamie Oliver cum imbraca fiecare chifteluta in fasii moi si apetisante de mozzarella…hmmm, de ce nu?! Ideea cu mozzarella am preluat-o si am asortat-o in combinatii gandite de mine. Ne-a placut!

Ingrediente:

Carne macinata- 400 g (eu am folosit aici de curcan)
Ou- 1
Paine- 50 g
Ceapa- 1 (mica)
Usturoi- 3 catei
Verdeturi (marar, patrunjel)
Boia afumata- 1/2 lingurita
Sare
Piper negru
Mozzarella- 100 g
Dovlecei- 1 (mare)
Ulei- pentru prajit
Iaurt
Cepsoara

Mod de preparare:

1-Ceapa, usturoiul si verdeturile se maruntesc cat mai bine.
2-Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine.
3-Intr-un bol incapator se pun: carnea, oul, painea, ceapa, usturoiul, verdeturile si condimentele (dupa gust); se amesteca bine.
4-Cu mainile infainate se formeaza chiftelele.
5-Se pun la prajit in suficient ulei incins.
6-Cand sunt aproape gatite, se pune cate o bucatica de mozzarella pe fiecare chifteluta si se mai lasa putin la foc mic (pana incepe sa se topeasca mozzarella), cu capacul pus.
7-Se scot pe prosoape absorbante. Atentie!!!- partea cu mozzarella nu trebuie sa intre in contact cu prosopul absorbant.
8-Dovlecelul se curata si se taie cu masina de spiralat.
9-Spaghetele de dovlecel se prajesc rapid in ulei bine incins (1 lingura), amestecand continuu 1-2 minute.
10-Preparatul se serveste cu iaurt si cepsoara maruntita.

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment