Dupa ce am testat cateva combinatii de ingrediente si gramaje, aceasta este varianta aprobata. Iar daca si copiii isi termina portia si chiar mai cer, asta pentru mine este confirmarea confirmarilor.
Imgrediente:
Lapte- 500 ml
Sare- 1 praf
Zahar pudra- 50 g
Vanilie- 3 pliculete
Esenta de vanilie- 3 linguri
Galbenusuri- 2
Amidon- 2 linguri
Unt- 3 linguri
Mod de preparare:
1- Intr-o cratita se amesteca zaharul, vanilia, sarea si amidonul.
2- Se adauga galbenusurile si, treptat, laptele.
3- Se pune cratita pe foc mic si se amesteca mereu cu un tel, pana ce compozitia incepe sa se ingroase.
4- Se ia cratita de pe foc si se adauga esenta si untul; se amesteca bine cu telul.
5- Budinca se toarna imediat in forme.
6- Se poate servi imediat, cu fructele preferate, sau se pastreaza la frigider si, eventual, se garniseste cu bezea, frisca, sos de ciocolata etc.