Home De post Guguluf cu portocale și ulei de măsline (de post)

Guguluf cu portocale și ulei de măsline (de post)

by alexandra

Nu o sa va vina sa credeti cat de repede se face acest chec! Si nu o sa va vina sa credeti ca este de post!

Ingrediente:


Faina 000- 350 g

Zahar brun- 150 g

Ulei de masline- 100 ml

Apa- 200 ml (la temperatura camerei)

Suc de portocale proaspat stors- 200 ml

Praf de copt- 1 pliculet (10 g)

Coaja de la 2 portocale

Vanilie- semintele de la 1 pastaie

Sare- 1 praf

Ulei + pesmet- pentru tapetat tava

Zahar pudra, portocale, kumquat- pentru decor


Mod de preparare:

1-Intr-un bol incapator se pun: zaharul, semintele de vanilie, uleiul, apa, sarea, sucul si coaja de portocale.

2-Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste celelalte ingrediente.

3-Se omogenizeaza amestecul foarte bine cu ajutorul unui tel.

4-Se toarna amestecul intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu pesmet (daca se foloseste o forma din silicon, nu este cazul).

5-Se pune in cuptorul preincalzit la 200 grade, pe nivelul din mijloc, pana se rumeneste si trece testul scobitorii.

6-Se scoate din tava cand s-a racit si se decoreaza.

 

1 comment
1

You may also like

1 comment

Briose cu mandarine (de post) – Alexandra’s kitchen aprilie 14, 2019 - 2:36 pm

[…] placut atat de mult checul rapid de portocale, incat m-am gandit sa fac si briose dupa aceeasi reteta; singura diferenta e ca in loc de portocale […]

Reply

Leave a Comment