Nu o sa va vina sa credeti cat de repede se face acest chec! Si nu o sa va vina sa credeti ca este de post!
Ingrediente:
Faina 000- 350 g
Zahar brun- 150 g
Ulei de masline- 100 ml
Apa- 200 ml (la temperatura camerei)
Suc de portocale proaspat stors- 200 ml
Praf de copt- 1 pliculet (10 g)
Coaja de la 2 portocale
Vanilie- semintele de la 1 pastaie
Sare- 1 praf
Ulei + pesmet- pentru tapetat tava
Zahar pudra, portocale, kumquat- pentru decor
Mod de preparare:
1-Intr-un bol incapator se pun: zaharul, semintele de vanilie, uleiul, apa, sarea, sucul si coaja de portocale.
2-Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste celelalte ingrediente.
3-Se omogenizeaza amestecul foarte bine cu ajutorul unui tel.
4-Se toarna amestecul intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu pesmet (daca se foloseste o forma din silicon, nu este cazul).
5-Se pune in cuptorul preincalzit la 200 grade, pe nivelul din mijloc, pana se rumeneste si trece testul scobitorii.
6-Se scoate din tava cand s-a racit si se decoreaza.
1 comment
[…] placut atat de mult checul rapid de portocale, incat m-am gandit sa fac si briose dupa aceeasi reteta; singura diferenta e ca in loc de portocale […]