Home Evenimente Tort(ușor) cu ciocolată și fructe

Tort(ușor) cu ciocolată și fructe

by alexandra

Întotdeauna am rezonat cu fursecurile, biscuiții, checurile și cozonacii și tocmai de aceea am ales să fac un tort…Rețeta propusă de @mihai.gateste este chiar accesibilă, iar rezultatul îți ridică moralul iremediabil! Tortul mi-a ieșit din prima, dar nu știți câte ședițe foto a trebuit să îndure, câte podoabe a schimbat, câte păreri l-au privit prin obiectiv și câți copilași pofticioși l-au așteptat răbdători…sau nu…”mama, cât mai durează…???” După atâția ani de când am terminat facultatea, nu reușesc să mă desprind de obiceiul de a preda, în cadrul examenelor, ultima lucrarea, sau printre ultimii…nu știu dacă sunt ultima acum, dar clar este ultima zi de înscriere în concurs. Și, după găteli și răzgândeli, iată tortușorul meu, gătit pentru concurs! Promit să-l exploatez la maxim de-acum înainte, să-l încerc nu doar cu umplutura de afine, ci și cu alte fructe și culori, în funcție de anotimp, eveniment, sentiment…deja îl văd împodobit de Crăciun…Mulțumesc @heidi.chocolate și @mihai.gateste pentru această rețetă, adevărat generator de vise și entuziasm!!!

Ingrediente:

Faina 000- 185 g

Praf de copt- 1 lingurita rasa

Sare- 1 praf

Cacao neagra- 30 g

Unt 65%- 250 g

Zahar tos- 190 g

Ciocolata Heidi Dark 75%- 3 tablete

Apa fiarta- 370 ml

Cafea instant- 2 lingurite

Oua- 2

Afine proaspete- 125 g

Pentru ganache:

Frisca lichida- 80 ml

Unt- 1 lingurita

Ciocolata Heidi Dark 75%- 1 tableta

Pentru decor:

Afine- 125 g

Mango- 1

Coacaze rosii

Frunze de menta

Mod de preparare:

1- Intr-o cratita se pun la foc mic: untul, zaharul, ciocolata si apa fierbinte amestecata cu cele 2 lingurite de cafea instant. Cand se topesc, se omogenizeaza cu telul si se lasa deoparte.

2- Intr-un castron se amesteca: faina, praful de copt si cacaua.

3- Peste ingredientele uscate se adauga amestecul topit si ouale, pe rand, amestecand bine compozitia.

4- Jumatate din aceasta compozitie se toarna intr-o forma rotunda ( diametrul de 21-22 cm), tapetata cu hartie de copt; se pun cele 125 g de afine si se toarna restul compozitiei.

5- Se pune in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 45 de minute, nivelul din mijloc.

6- Tortul se lasa la racit 15 minute, apoi se scoate din forma.

7- Se incalzeste frisca lichida si se toarna peste 1 tableta de ciocolata Heidi maruntita; se lasa 1 minut, apoi se amesteca cu telul pentru omogenizare.

8- Se incorporeaza 1 lingurita de unt, se amesteca si se lasa la racit, la temperatura camerei.

9- Tortul se imbraca in ganache de ciocolata, apoi se decoreaza cu fructe.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment