Home Frământări dulci Panettone

Panettone

by alexandra

Reteta pregatita pentru ultimul concurs lansat de catre Nestle Dessert Romania. Am avut de ales intre un cozonac traditional, o pasca si acest panettone rapid. Si, desi nu am o forma speciala pentru panettone, nu am putut renunta la aceasta reteta. Am improvizat, dupa cum puteti vedea in pozele articolului, am folosit cutii metalice specifice Craciunului. Absolut nicio problema! Cozonacii au crescut foarte frumos, s-au copt uniform si iata-i acum gatiti pentru concurs. Sa le tinem pumnii!!!

!!! Reteta este adaptata dupa varianta propusa de catre Ioana Uretu de la Carti Dulciuri si Flori si Nestle Dessert Romania.

Ingrediente:

Faina 000- 300 g

Drojdie proaspata- 20 g

Apa calduta- 3 linguri

Oua- 6 (la temperatura camerei)

Zahar pudra- 370 g

Ulei de floarea-soarelui- 120 ml

Fresh de portocale- 130 ml

Esenta de vanilie- 10 ml

Sare- 1 praf

Nestle Dessert Blanc- 180 g

Coaja de portocala- 25 g

Fulgi de migdale- 25 g

Pentru glazura:

Nestle Dessert Blanc- 180 g

Pentru decor:

Mure

Kumquat

Coacaze rosii

Frunze de menta

Flori

Mod de preparare:

1- Intr-un bol incapator se amesteca faina si 250 g zahar.

2- Se face un grop in acest amestec , unde se adauga drojdia si apa calduta. Se lasa 10-15 minute.

3- Se adauga galbenusurile, uleiul, freshul de portocale, esenta de vanilie, coaja de portocala, fulgii de migdale, sarea si se amesteca totul pana la omogenizare.

4- Albusurile se bat spuma cu restul de zahar (120 g) si se adauga compozitiei cu miscari usoare, pana la incorporare.

5- Ciocolata Nestle Dessert Blanc se marunteste si se adauga in compozitie.

6- Compozitia se toarna in forma / formele de panettone tapetata / tapetate integral cu hartie de copt.

7- Se pune in cuptorul preincalzit, la 165 grade, pe nivelul din mijloc, pentru 45 minute, sau pana trece testul scobitorii (in acest caz fiind nevoie de o frigaruie pentru a face testul).

8- Cozonacul copt se lasa sa se raceasca.

9- Ciocolata Nestle Dessert Blanc se topeste la bain-marie si se foloseste la glazurarea cozonacului.

10- Se decoreaza cu fructe, frunze de menta si flori.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment