O reteta clasica pana la urma, dar crusta face diferenta. Sa ne bucuram! Pasti linistit!
Ingrediente (pentru o tava mare de cozonac) :
Organe de miel (plamani, ficat, inima, rinichi)- 750 g
Ceapa verde- 3 legaturi
Ceapa galbena- 2
Usturoi- 4 catei
Oua- 4
Smantana grasa- 2 linguri
Verdeturi- 1 legatura
Unt- 125 g
Sare
Piper negru
Nucsoara
Oua de prepelita- 15
Pentru crusta:
Mix verdeturi (patrunjel, marar, leustean)- 1 legatura
Mustar dulce- 3 linguri
Mustar frantuzesc (cu boabe)- 3 lingurite
Ardei iute rosu- 2 (mari)
Ulei- 1 lingura
Mod de preparare:
1- Se fierb ouale de prepelita.
2- Organele de miel se spala, se taie in bucati potrivite si se pun in apa rece, pentru 30-40 de minute.
3- Dupa acest timp, se pun la fiert in apa cu sare, pentru aproximativ 30 de minute.
4- Organele fierte se maruntesc.
5- Ceapa galbena, 2 legaturi de ceapa verde si usturoiul se maruntesc si se pun la calit in unt, intr-o tigaie incapatoare, impreuna cu organele maruntite.
6- Toata compozitia se scoate intr-un bol incapator.
7- Se bat ouale ca pentru omleta si se maruntesc verdeturile si ultima legatura de ceapa verde si se adauga in compozitie, impreuna cu smantana, sarea, piperul si nucsoara. Se amesteca totul bine.
8- Se pune compozitia intr-o tava mare de cozonac, tapetata cu hartie de copt, aranjand si ouale de prepelita (vezi foto).
9- Drobul se pune in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pe nivelul din mijloc, pana se rumeneste.
10- Se pregateste crusta: se maruntesc verdeturile si ardeiul rosu si se amesteca cu mustarul.
11- Drobul racit se unge cu ulei, se imbraca in amestecul pregatit si se pune la congelator pana se intareste crusta, apoi se pastreaza la frigider.