Am plecat de la cateva idei pe care le-am vazut la vloggerii rusi, dar ei puneau vopseaua direct in apa in care fierbeau ouale. In prima faza am incercat asa, dar nu a rezultat ce am vazut la ei…vopseaua acoperea urmele colorate lasate de ceapa si, astfel, rezultau niste oua vopsite neuniform, in nuanta predominanta a vopselei. Probabil ca acei vloggeri aveau anumite tipuri de vopsele, nu stiu…in fine, dupa doua zile de teste insistente si nereusite, nu am vrut sa renunt la efectul acesta de mozaic, asa ca m-am gandit sa folosesc ambele modalitati de vopsire, dar sa le despart in doua etape. Deci, iata varianta castigatoare!
Ingrediente:
Oua
Coji de ceapa galbena si rosie
Vopsea de oua
Otet
Apa
Ulei
Mod de preparare:
1- Cojile de ceapa se taie marunt si se pun intr-un bol.
2- In functie de numarul de oua pregatite pentru vopsit, se pregatesc bucati de tifon de aproximativ 20 / 20 cm si sfoara alimentara (vezi foto).
3- Ouale se spala si, imediat, se trec prin cojile maruntite de ceapa, apoi se invelesc in tifon si se leaga bine cu ata.
4- Se pun in apa, la fiert, pe foc mic, aproximativ 15 minute. Dupa oprirea focului, se mai pot lasa in apa cateva minute pentru a se fixa mai bine culoarea.
5- Se pregatesc vopselele conform instructiunilor de pe ambalaj.
6- Ouale se scot din apa in care au fiert si se pun imediat in vopsele. Nu se lasa mult, doar cateva secunde!
7- Se scot pe o farfurie, se taie tifonul si se curata usor cu un servetel uscat.
8- Ouale vopsite se lasa sa se usuce, apoi se lustruiesc cu un servetel pe care se pune putin ulei.