Iata o noua infatisare, festiva de aceasta data, a aluatului meu preferat. Fursecuri delicioase lipite cu ciocolata Nestle Dessert Blanc…
Ingrediente :
Zahar pudra- 150 g
Unt 65%- 250 g(la temperatura camerei)
Faina 000- 350 g
Galbenus de ou- 2 (la temperatura camerei)
Ciocolata Nestle Dessert Blanc- 50 g
Bomboane decor
Mod de preparare :
1- Se amesteca galbenusurile de ou, zaharul pudra si untul moale (cu mixerul sau cu lingura).
2- Dupa ce s-a format un amestec omogen, se incorporeaza treptat faina si se framanta putin.
3- Aluatul rezultat se inveleste in folie si se lasa la frigider pentru minim 30 de minute.
4- Se intinde aluatul pe suprafata tapetata cu putina faina in foaie cu grosimea de aproximativ o jumatate de centimetru.
5- Se decupeaza cu sabloane in forma de floare si de ou ( fiecarei flori sa ii corespunda cate un ou).
6- Fiecare ou se va decupa in partea centrala cu o forma gen dop.
7- Se pun in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, in jur de 10-15 minute, dar se urmareste evolutia lor, cu grija sa nu se arda; cand incep sa se rumeneasca dedesubt sunt gata!
8- Se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc cu ciocolata topita la bain-marie ( vezi foto) si se decoreaza cu bomboane.