Cam toate retetele din ultimul timp au un aspect de mozaic. De aceasta data avem un aperitiv festiv, care se face numaidecat remarcat si foarte, foarte simplu de facut! Tocmai potrivit pentru masa de Pasti.
Ingrediente (pentru 3 bucati):
Oua- 3
Mezeluri, ridichi, mazare, masline negre, porumb, felii de lamaie, verdeata- 50- 60 g
Gelatina- 10-12 g (1-2 pliculete, in functie de cat de mari sunt ouale)
Apa- 100-120 ml
Mod de preparare:
1- Mezelurile, ridichile, maslinele negre si verdeata se maruntesc.
2- Ouale se sparg cu atentie in partea plata, se inlatura coaja si se goleste continutul.
3- Cojile de oua se umplu cu ingredientele pregatite.
4- Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj (10 g de gelatina se pun la hidratat in 100 ml apa, se incalzeste usor la bain-marie pana la dizolvare, apoi se lasa putin sa se raceasca).
5- Se toarna gelatina in fiecare ou.
6- Se pun la frigider pana se intaresc.