Home Aperitive și gustări Pesto roșu

Pesto roșu

by alexandra

Cu totii mai avem si zile fara chef de gatit, iar borcanul cu pesto rosu se transforma intr-o adevarata binecuvantare! In astfel de situatii avem nevoie doar de cateva minute de rabdare, cat se fierb pastele, timp in care pregatim eventual si o salata si cina este gata! Incercati-l neaparat in aceasta combinatie!

Ingrediente:

Rosii uscate in ulei- 7

Capere- 1/2 lingura

Fulgi de migdale- 3 linguri

Rosii pasate- 5 linguri

Boia iute- 1 lingurita

Usturoi- 5 catei

Ulei de masline- 6 linguri

Busuioc verde- 1 legatura

Apa- 6 linguri

Sare

Piper

Mod de preparare:

1- Rosiile uscate si caperele se pun in apa clocotita; se lasa sa fiarba 3-4 minute. Apa se pastreaza.

2- Rosiile , caperele, usturoiul si busuiocul se maruntesc superficial, apoi se pun in bolul de mixare impreuna cu fulgii de migdale, rosiile pasate, boiaua, uleiul de masline si 3 linguri din apa in care au fiert rosiile si caperele.

3- Se mixeaza totul cu blenderul de mana, pana ce se obtine consistenta dorita. Se completeaza cu apa, daca este cazul.

4- Se asezoneaza cu sare si piper doar daca este cazul!

5- Se pastreaza la frigider.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment