Cu totii mai avem si zile fara chef de gatit, iar borcanul cu pesto rosu se transforma intr-o adevarata binecuvantare! In astfel de situatii avem nevoie doar de cateva minute de rabdare, cat se fierb pastele, timp in care pregatim eventual si o salata si cina este gata! Incercati-l neaparat in aceasta combinatie!
Ingrediente:
Rosii uscate in ulei- 7
Capere- 1/2 lingura
Fulgi de migdale- 3 linguri
Rosii pasate- 5 linguri
Boia iute- 1 lingurita
Usturoi- 5 catei
Ulei de masline- 6 linguri
Busuioc verde- 1 legatura
Apa- 6 linguri
Sare
Piper
Mod de preparare:
1- Rosiile uscate si caperele se pun in apa clocotita; se lasa sa fiarba 3-4 minute. Apa se pastreaza.
2- Rosiile , caperele, usturoiul si busuiocul se maruntesc superficial, apoi se pun in bolul de mixare impreuna cu fulgii de migdale, rosiile pasate, boiaua, uleiul de masline si 3 linguri din apa in care au fiert rosiile si caperele.
3- Se mixeaza totul cu blenderul de mana, pana ce se obtine consistenta dorita. Se completeaza cu apa, daca este cazul.
4- Se asezoneaza cu sare si piper doar daca este cazul!
5- Se pastreaza la frigider.