Home De post Croafne ca la Mircovăț (gogoși bănățene de post)

Croafne ca la Mircovăț (gogoși bănățene de post)

by alexandra

Pentru nostalgici, pentru pofticiosi, pentru copii mofturosi si, nu in ultimul rand, pentru postitori, mici si mari. Mircovicenii stiu de ce…

Ingrediente:

Faina 000- 500 g

Drojdie proaspata- 30 g

Zahar tos- 3 linguri

Ulei de floarea-soarelui- 3 linguri

Sare- 1 praf

Apa calduta- 300 ml

Ulei pentru prajit

Zahar pudra- pentru decor

Mod de preparare:

1- Faina se cerne intr-un bol incapator.

2- Se face un grop in mijlocul fainii cernute, unde se pune drojdia sfaramata, zaharul si 40-50 ml din apa calduta. Se lasa 10- 15 minute, pana incepe drojdia sa fermenteze.

3- Se adauga treptat restul de apa si se incorporeaza faina.

4- Se adauga sarea si se framanta aluatul.

5- Spre final, se adauga cele 3 linguri de ulei si se framanta aluatul pana se desprinde foarte usor de pe peretii vasului.

6- Se acopera cu o folie de prospetime / un stergar si se lasa la dospit intr-un loc ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.

7- Aluatul dospit se pune pe blatul de lucru uns cu putin ulei. Se intinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1 cm.

8- Se decupeaza gogosile din intreaga cantitate de aluat.

9- Se incepe prajirea cu primele gogosi decupate, fara a le mai lasa suplimentar la dospit!!!

10- Se pun in baie de ulei, la foc mare, cu partea exterioara ( cum au stat pe blatul de lucru) in jos, in ulei!!! Astfel se formeaza golul din interiorul gogosilor.

11- Se rumenesc pe ambele parti, apoi se scot cu o spumiera pe prosoape absorbante.

12- Se servesc ninse cu zahar din belsug.

0 comment
1

You may also like

Leave a Comment