Falafelul poate fi punctul de plecare al unui adevarat rasfat culinar, foarte binevenit in perioade de post. Putem trata aceste chiftelute sanatoase ca si gustare, sau le convertim intr-un fel principal, insotite de o salata de cruditati si un sos tahini cu usturoi, asa cum vedeti in fotografiile acestui articol. Prea bun!!!
Ingrediente:
Boabe de naut (din conserva)- 240 g
Patrunjel verde- 1 legatura
Usturoi- 4 catei
Ceapa galbena- 1
Faina- 4 linguri
Coriandru macinat- 1/2 lingurita
Boia dulce- 1/2 lingurita
Sare- un praf
Piper negru- un praf
Ulei- pentru prajit
Mod de preparare:
1- Patrunjelul, usturoiul si ceapa se maruntesc.
2- Babele de naut (scurse) se pun intr-un bol impreuna cu celelalte ingrediente si se paseaza cu blenderul de mana.
3- Se completeaza cu sare si piper, daca este cazul.
4- Se formeaza chiftelutele, se pun pe un platou si se lasa la congelator pana se intaresc.
5- Se prajesc in baie de ulei, la foc mare, imediat dupa ce au fost scoase din congelator.
6- Se scot pe hartie absorbanta.