Home Aperitive și gustări Falafel

Falafel

by alexandra

Falafelul poate fi punctul de plecare al unui adevarat rasfat culinar, foarte binevenit in perioade de post. Putem trata aceste chiftelute sanatoase ca si gustare, sau le convertim intr-un fel principal, insotite de o salata de cruditati si un sos tahini cu usturoi, asa cum vedeti in fotografiile acestui articol. Prea bun!!!

Ingrediente:

Boabe de naut (din conserva)- 240 g

Patrunjel verde- 1 legatura

Usturoi- 4 catei

Ceapa galbena- 1

Faina- 4 linguri

Coriandru macinat- 1/2 lingurita

Boia dulce- 1/2 lingurita

Sare- un praf

Piper negru- un praf

Ulei- pentru prajit

Mod de preparare:

1- Patrunjelul, usturoiul si ceapa se maruntesc.

2- Babele de naut (scurse) se pun intr-un bol impreuna cu celelalte ingrediente si se paseaza cu blenderul de mana.

3- Se completeaza cu sare si piper, daca este cazul.

4- Se formeaza chiftelutele, se pun pe un platou si se lasa la congelator pana se intaresc.

5- Se prajesc in baie de ulei, la foc mare, imediat dupa ce au fost scoase din congelator.

6- Se scot pe hartie absorbanta.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment