Home De post Baclava (de post)

Baclava (de post)

by alexandra

Nu am mai facut o baclava de ceva timp…Uite ca venit si acest moment, intr-un final. Ca de obicei, am facut unele modificari retetei initiale si…sunt multumita.  Asadar: dulce, dar in nici un caz exagerat, cu aroma de citrice atat cat trebuie doar, va reuseste sigur, cu o singura mare conditie: foi de calitate!!! 

Ingrediente:

Foi de placinta- un pachet
Nuca- 300 g
Zahar tos- 150 g
Coaja razuita de la 1 lamaie
Coaja razuita de la 1 portocala
Suc proaspat stors (1 lamaie + portocale)- 150 ml
Apa- 400 ml
Miere- 10 linguri
Ulei de masline- 13 linguri (aproximativ)

Samburi de nuca, fistic sfaramat- pentru decor

Mod de preparare:

1- Foile de placinta se decongeleaza conform instructiunilor de pe ambalaj.
2- Nuca se rumeneste cateva minute la cuptor, intr-o tava.
3- Nuca rumenita se macina (dar sa ramana si bucati mai marisoare).
4- Intr-un bol se amesteca nuca macinata, zaharul si coaja razuita de la portocala si lamaie- aceasta va fi compozitia pentru foi.
5- Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se incepe asamblarea: o foaie de placinta, se unge cu ulei de masline si se pune urmatoarea foaie; se presara un prim strat din amestecul cu nuca.
6- Se continua astfel cu restul de foi, unse intre ele cu uleiul de masline si presarate cu amestecul cu nuca.
7- Se portioneaza baclavaua in formele dorite, dar numai in straturile de suprafata.
8- Tava se pune in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, la 180 grade; temperatura focului nu trebuie modificata, baclavaua se lasa la temperatura constanta pana se rumeneste.

9- Sucul proaspat stors (1 lamaie + portocale) si apa se pun intr-o cratita, la foc mic; cand se infierbanta, se ia cratita de pe foc si se adauga mierea; se amesteca bine si se pastreaza cald.
10- Cand s-a rumenit si cat este fierbinte baclavaua, se toarna siropul fierbinte peste toata suprafata acesteia; se acopera tava si se lasa aproximativ o ora.

11- Se decoreaza cu miez de nuca si fistic sfaramat.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment