Pentru aceasta perioada, de post, am gandit aceste tarte, dar optiunile nu se rezuma la umplutura pe baza de gris, poate fi o budinca de vanilie cu dulceata, de ciocolata cu frisca, un caramel…Crusta ramane punctul de plecare, nu as schimba nimic aici!
Ingrediente (pentru 4 forme mici de tarta) :
Pentru crusta:
Fulgi de ovaz- 65 g
Chia- 10 g
Fulgi de cocos- 10 g
Fulgi de migdale- 10 g
Lapte de cocos- 150 ml (vezi reteta aici)
Unt de cocos / de cacao- pentru uns
Miere- 1 lingura
Pentru umplutura:
Lapte de cocos- 250 ml (vezi reteta aici)
Gris- 5 linguri
Zahar pudra- 1 lingura
Cacao neagra- 2 lingurite
Miere lichida- 2 lingurite
Pentru decor:
Capsuni
Zmeura
Afine
Kumquat
Felii de mar
Coacaze rosii
Flori comestibile
Susan alb
Susan negru
Mod de preparare:
1- Fulgii de ovaz, de cocos, de migdale si chia se amesteca cu laptele de cocos si se lasa la hidratat 15 minute.
2- Se adauga mierea si se omogenizeaza.
3- Formele de tarta se ung cu unt de cocos (sau de cacao).
4- Amestecul pentru crusta se imparte in 4 parti egale, cu care se tapeteaza formele, presand usor cu lingura.
5- Se pun in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pana se rumenesc.
6- Laptele de cocos (cei 250 ml, pentru umplutura) se pun intr-o cratita, la foc mic.
7- Se adauga grisul si zaharul, se omogenizeaza si se lasa la fiert pe foc mic, amestecand continuu cu telul.
8- Jumatate din grisul gatit se amesteca cu cacaua neagra.
9- Crustele se vor umple imediat cu grisul caldut.
10- Tartele se ung cu mierea lichida si se decoreaza cu fructe, flori comestibile si susan.