Home De post Tarte de primăvară (de post)

Tarte de primăvară (de post)

by alexandra

Pentru aceasta perioada, de post, am gandit aceste tarte, dar optiunile nu se rezuma la umplutura pe baza de gris, poate fi o budinca de vanilie cu dulceata, de ciocolata cu frisca, un caramel…Crusta ramane punctul de plecare, nu as schimba nimic aici!

Ingrediente (pentru 4 forme mici de tarta) :

Pentru crusta:

Fulgi de ovaz- 65 g

Chia- 10 g

Fulgi de cocos- 10 g

Fulgi de migdale- 10 g

Lapte de cocos- 150 ml (vezi reteta aici)

Unt de cocos / de cacao- pentru uns

Miere- 1 lingura

Pentru umplutura:

Lapte de cocos- 250 ml (vezi reteta aici)

Gris- 5 linguri

Zahar pudra- 1 lingura

Cacao neagra- 2 lingurite

Miere lichida- 2 lingurite

Pentru decor:

Capsuni

Zmeura

Afine

Kumquat

Felii de mar

Coacaze rosii

Flori comestibile

Susan alb

Susan negru

Mod de preparare:

1- Fulgii de ovaz, de cocos, de migdale si chia se amesteca cu laptele de cocos si se lasa la hidratat 15 minute.

2- Se adauga mierea si se omogenizeaza.

3- Formele de tarta se ung cu unt de cocos (sau de cacao).

4- Amestecul pentru crusta se imparte in 4 parti egale, cu care se tapeteaza formele, presand usor cu lingura.

5- Se pun in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pana se rumenesc.

6- Laptele de cocos (cei 250 ml, pentru umplutura) se pun intr-o cratita, la foc mic.

7- Se adauga grisul si zaharul, se omogenizeaza si se lasa la fiert pe foc mic, amestecand continuu cu telul.

8- Jumatate din grisul gatit se amesteca cu cacaua neagra.

9- Crustele se vor umple imediat cu grisul caldut.

10- Tartele se ung cu mierea lichida si se decoreaza cu fructe, flori comestibile si susan.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment