Uite ca si in posturi putem sa pregatim deserturi delicioase, acasa! Si, cu putina imaginatie, le putem face sa arate chiar sofisticat.
Ingrediente:
Banane- 6
Zeama de la 1/2 lamaie
Miere- 2 linguri
Cacao neagra- 2 linguri
Vanilie- 2 pliculete
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 100 g
Orez expandat- 2 linguri
Fructe- pentru decor
Ciocolata mozaic pentru cafea- pentru decor (reteta aici)
Mod de preparare:
1- Bananele se feliaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun intr-un bol de pasare impreuna cu mierea si vanilia; se mixeaza totul cu blenderul de mana.
2- Amestecul se imparte in doua parti egale, una dintre acestea amestecandu-se cu cacaua neagra.
3- Optional! Pentru o textura optima, amestecurile se pot procesa, pe rand, la masina de inghetata.
4- Se tapeteaza cu folie alimentara o caserola si se toarna primul strat, cel “alb”, fara cacao. Se pune la congelator pentru aproximativ 40 minute.
5- Dupa ce a inceput sa se intareasca primul strat, se toarna si stratul cu cacao. Se pune din nou la congelator, pana ce si al doilea strat incepe sa prinda consistenta.
6- Se topeste ciocolata la bain-marie.
7- Cicolata se toarna peste sorbet (scos din caserola) doar in momentul servirii, altfel se va intari prea mult.
8- Sorbetul se presara cu orez expandat si se decoreaza cu fructele preferate.
1 comment
[…] Posts Sorbet de banane în două culori Ciocolată mozaic pentru cafea (de post) Brioșe Minnie Mouse (de post) Tort Minnie Mouse (de […]