Home De post Sorbet de banane în două culori

Sorbet de banane în două culori

by alexandra

Uite ca si in posturi putem sa pregatim deserturi delicioase, acasa! Si, cu putina imaginatie, le putem face sa arate chiar sofisticat.

Ingrediente:

Banane- 6

Zeama de la 1/2 lamaie

Miere- 2 linguri

Cacao neagra- 2 linguri

Vanilie- 2 pliculete

Ciocolata Nestle Dessert Noir- 100 g

Orez expandat- 2 linguri

Fructe- pentru decor

Ciocolata mozaic pentru cafea- pentru decor (reteta aici)

Mod de preparare:

1- Bananele se feliaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun intr-un bol de pasare impreuna cu mierea si vanilia; se mixeaza totul cu blenderul de mana.

2- Amestecul se imparte in doua parti egale, una dintre acestea amestecandu-se cu cacaua neagra.

3- Optional! Pentru o textura optima, amestecurile se pot procesa, pe rand, la masina de inghetata.

4- Se tapeteaza cu folie alimentara o caserola si se toarna primul strat, cel “alb”, fara cacao. Se pune la congelator pentru aproximativ 40 minute.

5- Dupa ce a inceput sa se intareasca primul strat, se toarna si stratul cu cacao. Se pune din nou la congelator, pana ce si al doilea strat incepe sa prinda consistenta.

6- Se topeste ciocolata la bain-marie.

7- Cicolata se toarna peste sorbet (scos din caserola) doar in momentul servirii, altfel se va intari prea mult.

8- Sorbetul se presara cu orez expandat si se decoreaza cu fructele preferate.

1 comment
0

You may also like

1 comment

Ciocolată mozaic pentru cafea (de post) – Alexandra’s kitchen martie 30, 2020 - 10:59 am

[…] Posts Sorbet de banane în două culori Ciocolată mozaic pentru cafea (de post) Brioșe Minnie Mouse (de post) Tort Minnie Mouse (de […]

Reply

Leave a Comment