Si nu doar pentru cafea si nu doar pentru parinti…este o ciocolata imbunatatita, sa zicem, in portii tocmai potrivite pentru a potoli pofta de dulce a copiilor, deopotriva. Aceste ciocolatele sunt si foarte decorative, aici le puteti vedea intr-o astfel de idee.
Ingrediente:
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 150 g
Fulgi de migdale
Samburi de nuca
Alune
Fistic sfaramat
Merisoare
Filgi de cocos
Coaja de portocala / lamaie
Goji
Stafide
Esenta de rom- 25 ml
Apa- 25 ml
Mod de preparare:
1- Goji si stafidele se pun la hidratat in esenta de rom + apa, pentru 15-20 minute.
2- Formele de hartie se pun intr-o tava de briose.
3- Ciocolata se topeste la bain-marie, se lasa putin sa se tempereze, apoi se toarna in formele de hartie; cate putin in fiecare forma, astfel incat sa rezulte discuri de aproximativ 0,5 cm grosime (vezi foto).
4- Se presara imediat fructele uscate, semintele etc. sfaramate, maruntite sau intregi, in functie de preferinte.
5- Se lasa la temperatura camerei, pana se solidifica. Odata intarite, ciocolatelele rezista foarte bine la temperatura camerei.
1 comment
[…] Posts Sorbet de banane în două culori Ciocolată mozaic pentru cafea (de post) Brioșe Minnie Mouse (de post) Tort Minnie Mouse (de post) Ciabatta Brioșe cu morcovi […]