Home De post Ciocolată mozaic pentru cafea (de post)

Ciocolată mozaic pentru cafea (de post)

by alexandra

Si nu doar pentru cafea si nu doar pentru parinti…este o ciocolata imbunatatita, sa zicem, in portii tocmai potrivite pentru a potoli pofta de dulce a copiilor, deopotriva. Aceste ciocolatele sunt si foarte decorative, aici le puteti vedea intr-o astfel de idee.

Ingrediente:

Ciocolata Nestle Dessert Noir- 150 g

Fulgi de migdale

Samburi de nuca

Alune

Fistic sfaramat

Merisoare

Filgi de cocos

Coaja de portocala / lamaie

Goji

Stafide

Esenta de rom- 25 ml

Apa- 25 ml

Mod de preparare:

1- Goji si stafidele se pun la hidratat in esenta de rom + apa, pentru 15-20 minute.

2- Formele de hartie se pun intr-o tava de briose.

3- Ciocolata se topeste la bain-marie, se lasa putin sa se tempereze, apoi se toarna in formele de hartie; cate putin in fiecare forma, astfel incat sa rezulte discuri de aproximativ 0,5 cm grosime (vezi foto).

4- Se presara imediat fructele uscate, semintele etc. sfaramate, maruntite sau intregi, in functie de preferinte.

5- Se lasa la temperatura camerei, pana se solidifica. Odata intarite, ciocolatelele rezista foarte bine la temperatura camerei.

1 comment
0

You may also like

1 comment

Sorbet de banane în două culori – Alexandra’s kitchen martie 30, 2020 - 10:14 am

[…] Posts Sorbet de banane în două culori Ciocolată mozaic pentru cafea (de post) Brioșe Minnie Mouse (de post) Tort Minnie Mouse (de post) Ciabatta Brioșe cu morcovi […]

Reply

Leave a Comment