Acesta este un tort aniversar si, da, fetita mea a vrut sa fie de post! Credeti-ma, toata lumea a fost multumita! Plecand de la ingredientele blatului, am facut si briosele Minnie Mouse, iar o parte din crema acestui tort a fost convertita intr-un sos de ciocolata de mare succes!
Ingrediente:
Pentru blat:
Faina 000- 350 g
Zahar brun- 150 g
Ulei de floarea soarelui- 100 ml
Apa- 200 ml (la temperatura camerei)
Suc de portocale si / sau mandarine proaspat stors- 200 ml
Praf de copt- 1 pliculet
Sare- 1 praf
Pentru crema:
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 410 g (2 tablete)
Lapte de cocos- 350 ml (reteta aici)
Unt de cacao- 100 g
Zahar pudra- 80 g
Cacao neagra- 2 linguri
Pentru decor:
Pasta rosie modelabila de zahar
Bomboane decor
Mod de preparare:
Pentru blat:
1- Intr-un bol incapator se pun: zaharul, uleiul, apa, sarea si sucul de portocale / mandarine.
2- Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste celelalte ingrediente.
3- Se omogenizeaza amestecul foarte bine cu ajutorul unui tel.
4- 1/4 din compozitie se pastreaza separat.
5- Restul compozitiei se pune intr-o forma (de 20 cm) tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pe nivelul din mijloc, pana trece testul scobitorii.
6- Blatul copt se lasa la racit, apoi se separa in 3 blaturi egale; (ideal in 3 blaturi, fiind un blat destul de dens, daca se separa doar in 2, tortul va fi destul de fad).
7- Compozitia pastrata se coace in aceleasi conditii.
8- Din acest ultim blat se decupeaza urechile pentru Minnie (vezi foto); 4 cercuri, suprapuse cate 2, lipite intre ele cu crema.
Pentru decor:
1- Din pasta de zahar se modeleaza fundita si se decoreaza.
Pentru crema:
1- Intr-un bol pentru bain-marie se pun: laptele de cocos, ciocolata (bucati), zaharul si cacaua.
2- Se topesc la bain- marie, amestecand mereu, pana ce zaharul este complet dizolvat si nu i se mai simte granulatia.
3- Se adauga untul de cacao, se omogenizeaza si apoi se lasa crema la racit (intr-o prima faza la temperatura camerei, apoi la frigider).
4- Crema se scoate din frigider cu 15-20 minute inainte de a o folosi, dar este indicat sa fie folosita cat inca este rece.
5- Se unge cu crema fiecare blat, inclusiv “urechile”, apoi se decoreaza exteriorul tortului.
6- Se fixeaza fundita si se decoreaza cu bomboane.
7- Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
!!! Daca ramane crema, aceasta se poate folosi pe post de sos de ciocolata, insotind feliile de tort servite.
1 comment
[…] Posts Brioșe Minnie Mouse (de post) Tort Minnie Mouse (de post) Ciabatta Brioșe cu morcovi Colăcei cu miere, nucă și scorțișoară Colivă Unt […]