Home De post Tort Minnie Mouse (de post)

Tort Minnie Mouse (de post)

by alexandra

Acesta este un tort aniversar si, da, fetita mea a vrut sa fie de post! Credeti-ma, toata lumea a fost multumita! Plecand de la ingredientele blatului, am facut si briosele Minnie Mouse, iar o parte din crema acestui tort a fost convertita intr-un sos de ciocolata de mare succes!

Ingrediente:

Pentru blat:

Faina 000- 350 g

Zahar brun- 150 g

Ulei de floarea soarelui- 100 ml

Apa- 200 ml (la temperatura camerei)

Suc de portocale si / sau mandarine proaspat stors- 200 ml

Praf de copt- 1 pliculet

Sare- 1 praf

Pentru crema:

Ciocolata Nestle Dessert Noir- 410 g (2 tablete)

Lapte de cocos- 350 ml (reteta aici)

Unt de cacao- 100 g

Zahar pudra- 80 g

Cacao neagra- 2 linguri

Pentru decor:

Pasta rosie modelabila de zahar

Bomboane decor

Mod de preparare:

Pentru blat:

1- Intr-un bol incapator se pun: zaharul, uleiul, apa, sarea si sucul de portocale / mandarine.

2- Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste celelalte ingrediente.

3- Se omogenizeaza amestecul foarte bine cu ajutorul unui tel.

4- 1/4 din compozitie se pastreaza separat.

5- Restul compozitiei se pune intr-o forma (de 20 cm) tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pe nivelul din mijloc, pana trece testul scobitorii.

6- Blatul copt se lasa la racit, apoi se separa in 3 blaturi egale; (ideal in 3 blaturi, fiind un blat destul de dens, daca se separa doar in 2, tortul va fi destul de fad).

7- Compozitia pastrata se coace in aceleasi conditii.

8- Din acest ultim blat se decupeaza urechile pentru Minnie (vezi foto); 4 cercuri, suprapuse cate 2, lipite intre ele cu crema.

Pentru decor:

1- Din pasta de zahar se modeleaza fundita si se decoreaza.

Pentru crema:

1- Intr-un bol pentru bain-marie se pun: laptele de cocos, ciocolata (bucati), zaharul si cacaua.

2- Se topesc la bain- marie, amestecand mereu, pana ce zaharul este complet dizolvat si nu i se mai simte granulatia.

3- Se adauga untul de cacao, se omogenizeaza si apoi se lasa crema la racit (intr-o prima faza la temperatura camerei, apoi la frigider).

4- Crema se scoate din frigider cu 15-20 minute inainte de a o folosi, dar este indicat sa fie folosita cat inca este rece.

5- Se unge cu crema fiecare blat, inclusiv “urechile”, apoi se decoreaza exteriorul tortului.

6- Se fixeaza fundita si se decoreaza cu bomboane.

7- Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

!!! Daca ramane crema, aceasta se poate folosi pe post de sos de ciocolata, insotind feliile de tort servite.

1 comment
0

You may also like

1 comment

Brioșe Minnie Mouse (de post) – Alexandra’s kitchen martie 27, 2020 - 2:20 pm

[…] Posts Brioșe Minnie Mouse (de post) Tort Minnie Mouse (de post) Ciabatta Brioșe cu morcovi Colăcei cu miere, nucă și scorțișoară Colivă Unt […]

Reply

Leave a Comment