Home Frământări cu sare Ciabatta

Ciabatta

by alexandra

Nu se obtine chiar asa repede o ciabatta, dar merita din plin. Si, daca porniti spre reteta, atunci mai bine dublati cantitatile, spre a obtine doua paini. Eu mi-am “personalizat”ciabatta cu rosii cherry si masline Kalamata, dar este doar o optiune…oricum, maslinele coapte pe paine au o savoare incredibila!

Ingrediente (pentru 1 paine) :

Pentru maia:

Faina 650- 120 g

Drojdie proaspata- 7 g

Apa calda- 100 ml

Pentru aluat:

Faina 000- 250 g

Drojdie proaspata- 5 g

Apa calda- 150 ml

Ulei de masline cu busuioc- 50 ml + pentru uns

Sare- 1 lingurita

Rosii cherry

Masline Kalmata

Mod de preparare:

1- Toate ingredientele pentu maia se pun intr-un bol incapator, se amesteca, se acopera cu folie de prospetime si se lasa intr-un loc ferit de curenti, pentru 8 ore.

2- Dupa cele 8 ore, in acelasi bol se adauga ingredientele mentionate la “pentru aluat“: apa si drojdia (amestecate) si faina, treptat. Se framanta putin, apoi se adauga sarea si uleiul.

3- Se framanta 20 de minute, apoi se acopera bolul cu folie de prospetime si se lasa aluatul la dospit 2 ore, in loc ferit de curenti.

4- Dupa timpul de dospire, aluatul se scoate pe blatul de lucru infainat si se manevreaza usor (pentru a nu scoate aerul), formandu-se painea.

5- Painea se pune in tava unsa cu ulei de masline.

6- Se pun rosiile cherry si maslinele pe suprafata painii, presand foarte usor. Se acopera cu folie de prospetime si se lasa la dospit inca 30 de minute

7- Tava se pune in cuptorul preincalzit la 230 grade, pe nivelul din mijloc, pentru 45- 50 minute.

8- Painea coapta se lasa sa se raceasca, apoi se unge cu putin ulei de masline cu busuioc. Dupa 5- 10 minute (timp in care uleiul se absoarbe), painea se poate felia.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment