Home Frământări dulci Brioșe cu morcovi

Brioșe cu morcovi

by alexandra

Mi-a placut atat de mult tortul cu morcovi, incat de mult ma gandeam sa il refac, dar intr-o varianta mai mica; asa a aparut ideea brioselor, cu foarte mici interventii asupra retetei initiale. Un dulce fermecator si in ton cu anotimpul!

Ingrediente( pentru 9 bucati, aproximativ) :

FAina 000- 140 g

Zahar pudra- 70 g

Lapte- 25 ml

Iaurt- 25 ml (la temperatura camerei)

Ou- 1 (la temperatura camerei)

Ulei- 50 ml

Morcovi- 120 g (razuiti fin)

Praf de copt- 4 g

Bicarbonat de sodiu- 1 /4 lingurita

Sare- 1 varf de cutit

Scortisoara- 1 /2 lingurita

Nucsoara- 1 varf de cutit

Fulgi de migdale- 50 g

Cacao neagra- 3 lingurite

Morcovi din zahar- pentru decor

Pentru crema:

Unt 82%- 100 g (la temperatura camerei)

Zahar pudra- 75 g

Crema de branza- 200 g (la temperatura camerei)

Mod de preparare:

1- Intr-un bol se mixeaza ouale si zaharul.
2- Se adauga uleiul, laptele, iaurtul si morcovii si se amesteca cu lingura pana se omogenizeaza amestecul.
3- Se adauga treptat faina, apoi praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si nucsoara si se amesteca cu lingura pana la incorporarea completa.

4- Se pune deoparte 1 /4 din aceasta compozitie si se amesteca cu cacaua.
5-In compozitia alba se adauga fulgii de migdale si se omogenizeaza.

6- Formele din hartie se pun in tava de briose.
7-Compozitia se toarna in tava (inclusiv compozitia neagra; va fi suficienta pentru minim 1 briosa); tava se pune in cuptorul preincalzit, la 140 grade, pentru aproximativ 30 de minute ( testul scobitorii).
8-Pentru obtinerea cremei se mixeaza: untul, zaharul si crema de branza. Crema obtinuta se pastreaza la frigider pana in momentul decorarii.

9- Briosele se scot pe un gratar si se lasa la racit.

10- Briosa cu cacao se faramiteaza.

11- Cand s-au racit, briosele se decoreaza cu crema de branza.

12- In final, se presara peste fiecare briosa faramituri din briosa cu cacao si se decoreaza cu morcovi din zahar.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment