Home De post Colăcei cu miere, nucă și scorțișoară

Colăcei cu miere, nucă și scorțișoară

by alexandra

Dupa cum imi propusesem la postarea Mucenici moldovenesti, am incercat o noua abordare a aluatului respectiv, de data aceasta sub forma de colacei. Am folosit o combinatie care m-a transpus instant in preajma Craciunului: portocala, miere, nuca, scortisoara…offf…Colaceii sunt buni si a doua zi (testat), dar eu insist sa ii incercati de indata ce ii scoateti din cuptor, sunt incredibil de pufosi!

Ingrediente ( pentru 16 bucati) :

Faina 000- 500 g

Drojdie uscata- 7 g

Zahar pudra- 80 g

Vanilie- 4 pliculete

Ulei- 60 ml

Sare- 1 praf

Apa calduta- 260 ml

Coaja razuita de la 1 portocala netratata

Nuca macinata- 60 g

Scortisoara- 1/2 lingura

Miere- 6-7 linguri

Mod de preparare:

1- Faina se amesteca cu drojdia, zaharul si vanilia.

2- Se adauga apa treptat si se framanta aluatul.

3- Se adauga uleiul, sarea, coaja de portocala si se framanta pana ce aluatul devine lucios si nu se mai lipeste de vas.

4- Aluatul se imparte in 16 bucati.

5- Din fiecare bucatica de aluat se formeaza o fasie, care se aplatizeaza (vezi foto).

6- Mierea se incalzeste la foc mic, daca este cazul.

7- Scortisoara se amesteca cu nuca macinata.

8- Se pastreaza separat putina miere si amestec de nuca pentru decorul final.

9- Restul de miere si nuca + scortisoara se amesteca (sau se vor folosi separat: strat de miere, apoi nuca + scortisoara).

10- Fiecare fasie se unge cu amestecul de miere-nuca-scortisoara (sau cum am precizat la pasul 9).

11- Fasiile se ruleaza sub forma de melc (vezi foto) si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

12- Inainte de a-i pune in cuptor, se aplatizeaza usor cu mana fiecare colacel.

13- Tava se pune in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pe nivelul din mijloc. Cand sunt rumeniti, sunt gata!

14- Colaceii se scot pe un gratar (sau se lasa in tava), se ung imediat cu miere si se presara cu nuca si scortisoara.

1 comment
0

You may also like

1 comment

Mucenici moldovenești (de post) – Alexandra’s kitchen martie 14, 2020 - 1:03 pm

[…] Posts Colăcei cu miere, nucă și scorțișoară Unt aromatizat (1) Mucenici moldovenești (de post) Fursecuri smiley Fursecuri albinuțe […]

Reply

Leave a Comment