Nu doar un unt aromatizat, ci unul impodobit, de primavara. O prima varianta, deocamdata. Se face folositor in multe feluri: de la varianta simpla a painii prajite si pana la retete de paine umpluta, cartofi copti, legume sotate…si se topeste delicios pe friptura fierbinte! Sunt doar cateva exemple, lista ideilor poate continua muuult…
Ingrediente:
Unt 82%- 250 g
Usturoi- 3 catei
Patrujel verde- 1/2 legatura
Marar verde- 1/2 legatura
Coaja razuita de la 1 lamaie
Germeni de ridiche rosie
Mix flori comestibile
Mod de preparare:
1- Untul se lasa la temperatura camerei, pana ce este suficient de moale.
2- Usturoiul se razuieste fin.
3- Mararul si patrunjelul se maruntesc.
4- Usturoiul, verdeata, coaja de lamaie si o parte din germeni si flori se pun in untul moale si se amesteca. Atentie! Se pastreaza cativa germeni si cateva flori pentru decorul final.
5- Se transfera amestecul pe o folie alimentara si se formeaza un sul (vezi foto). Se lasa in congelator pana este intarit.
6- Untul intarit se scoate din folie si se decoreaza imediat cu germenii si florile pastrate (vezi foto). Pe masura ce se “lipesc” germenii si florile, untul se ruleaza di nou in folia alimentara.
7- Se pastreaza in congelator (intreg sau portionat / feliat).