Home De post Mucenici moldovenești (de post)

Mucenici moldovenești (de post)

by alexandra

Nu este o noutate faptul ca imi place sa lucrez cu aluaturi, dar sa vedeti ce mucenici gustosi!!! Nici n-ai zice ca nu au lapte, oua…Sunt buni si a doua zi, tin sa precizez asta, tocmai pentru ca in trecut aveam pe aici o reteta preluata dintr-o anumita sursa, au iesit niste mucenici buni, dar care a doua zi s-au intarit excesiv…Acum ma gandesc sa exploatez la maxim acest aluat si probabil ca voi face cat mai curand melcisori, colacei de post.

Update: reteta colaceilor aici.

Ingrediente:

Faina 000- 500 g
Drojdie uscata- 7 g
Zahar pudra- 80 g

Vanilie- 4 pliculete
Apa calduta- 260 ml
Ulei- 60 ml
Sare- 1 praf
Coaja razuita de la 1 portocala si / sau 1 lamaie
Miere- 3 linguri
Nuca macinata

Mod de preparare:

1- Faina se amesteca cu drojdia, zaharul si vanilia.

2- Se adauga apa treptat si se framanta aluatul.

3- Se adauga uleiul, sarea si coaja de portocala si/ sau lamaie si se framanta pana ce aluatul devine lucios si nu se mai lipeste de vas.
4- Aluatul se imparte in 16 bile.
5- Din fiecare bila se formeaza 2 snururi ( mai groase sau mai subtiri).
6- Snururile se rasucesc si se formeaza mucenicii in forma cifrei 8 (vezi foto).
7-Se lasa la crescut in jur de 10 minute.
8-Se pun in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pe nivelul din mijloc, pana se rumenesc.
9-Mierea se incalzeste la foc mic pana devine lichida.
10-Mucenicii calzi se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.




1 comment
0

You may also like

1 comment

Colăcei cu miere, nucă și scorțișoară – Alexandra’s kitchen martie 14, 2020 - 1:02 pm

[…] Posts Colăcei cu miere, nucă și scorțișoară Unt aromatizat (1) Mucenici moldovenești (de post) Fursecuri smiley Fursecuri albinuțe Fursecuri broscuțe țestoase Orzo cu șuncă și […]

Reply

Leave a Comment