Daca am avut fursecuri albinute pentru “clasa albinutelor”, trebuia neaparat sa facem si fursecuri smiley pentru “clasa smiley”! Pentru copii, cat mai multe zambete!
Ingrediente:
Zahar pudra- 150 g
Unt 65%- 250 g (la temperatura camerei)
Faina 000- 350 g
Galbenus de ou- 2 (la temperatura camerei)
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 50 g (pentru decor)
Bomboane decor albastre, verzi, rosii
Betisoare (gen inghetata)
Mod de preparare:
1- Se amesteca galbenusurile de ou, zaharul pudra si untul moale (cu mixerul sau cu lingura, rezultatul e acelasi).
2- Dupa ce s-a format un amestec omogen, se incorporeaza treptat faina si se framanta putin.
3- Aluatul rezultat se inveleste in folie si se lasa la frigider pentru minim 30 de minute.
4- Din aluat se formeaza bile, apoi se aplatizeaza si se fixeaza betisoarele (vezi foto).
5- Se pun in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, in jur de 10-15 minute, dar se urmareste evolutia lor, cu grija sa nu se arda; cand incep sa se rumeneasca dedesubt sunt gata! Se lasa sa se raceasca.
6- Ciocolata se topeste la bain-marie, se toarna intr-un recipient special pentru decorare (sau un con din hartie de copt, in lipsa recipientului respectiv) si se deseneaza ochii si gura pe fursecurile racite.
7- Se lipesc bomboanele decor.
1 comment
[…] Posts Fursecuri smiley Fursecuri albinuțe Orzo cu șuncă și mazăre Fursecuri învelite în ciocolată albă […]