Home Frământări dulci Fursecuri albinuțe

Fursecuri albinuțe

by alexandra

Placand de la acelasi minunat aluat, am adus la realitate aceste fursecuri cu albinute. In pozele de mai jos vedeti multe fursecuri, deoarece eu am facut o cantitate dubla. Aceasta varianta remixata cere timp, migala, rabdareeee… dar poate fi relaxant, in acelasi timp, mai ales ca a fost pentru o cauza draga: sarbatorirea celor 100 de zile de scoala la “clasa albinutelor”. Data viitoare “construim” si un stup!

Ingrediente:

Zahar pudra- 150 g

Unt 65%- 250 g(la temperatura camerei)

Faina 000- 350 g

Galbenus de ou- 2 (la temperatura camerei)

Ciocolata Nestle Dessert Noir- 100 g (pentru decor) 

Bomboane decor albe / fulgi de migdale (pentru aripioare)

Bomboane decor galbene (pentru ochi)

Miere- 1 lingura

Mod de preparare:

1- Se amesteca galbenusurile de ou, zaharul pudra si untul moale (cu mixerul sau cu lingura, rezultatul e acelasi).
2- Dupa ce s-a format un amestec omogen, se incorporeaza treptat faina si se framanta putin.
3- Aluatul rezultat se inveleste in folie si se lasa la frigider pentru minim 30 de minute.

4- Se ia un sfert din aluat si se modeleaza albinutele (forme ovale mici, de 1-1,5 cm lungime- vezi foto).
5- Restul aluatului se intinde pe suprafata tapetata cu putina faina, in foaie cu grosimea de aproximativ o jumatate de centimetru si se decupeaza cu un sablon in forma de floare.
6- Se pun in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, in jur de 10-15 minute, dar se urmareste evolutia lor, cu grija sa nu se arda; cand incep sa se rumeneasca dedesubt sunt gata! Se lasa sa se raceasca.

7- Ciocolata se topeste la bain-marie si se toarna intr-un recipient special pentru decorare (sau un con din hartie de copt, in lipsa recipientului respectiv).

8- Bomboanele decor albe se taie in jumatati. In lipsa acestor bomboane, se pot folosi fulgi de migdale.

9- Albinutele se pun pe un gratar pentru a se raci, apoi se decoreaza cu dungi din ciocolata.

10- Prin contactul cu ciocolata, se lipesc imediat aripioarele din jumatatile de bomboane albe (sau din fulgi de migdale) si ochii din bomboane decor galbene. (Daca este cazul, se poate folosi si putina ciocolata alba, topita, pentru fixarea aripioarelor si a ochilor).

11- Mierea se incalzeste putin la foc mic.

12- Fursecurile in forma de floare se ung cu miere, apoi se decoreaza cu albinute.


2 comments
0

You may also like

2 comments

Biscuiți Cornelia – Alexandra’s kitchen martie 7, 2020 - 1:28 pm

[…] Posts Fursecuri albinuțe Orzo cu șuncă și mazăre Fursecuri învelite în ciocolată albă Budincă din pâine (2) […]

Reply
Fursecuri smiley – Alexandra’s kitchen martie 9, 2020 - 8:08 am

[…] Posts Fursecuri smiley Fursecuri albinuțe Orzo cu șuncă și mazăre Fursecuri învelite în ciocolată albă Budincă din pâine (2) […]

Reply

Leave a Comment