Adaugam inca o reteta in colectia celor “de facut cu copiii”: broscutele testoase. Nu cer nu stiu ce indemanare, dar cer rabdare! Asadar, de facut intr-o zi libera sau in vacanta, impreuna cu copilasii. Incantarea micutilor este garantata!
Ingrediente:
Zahar pudra- 150 g
Unt 65%- 250 g (la temperatura camerei)
Faina 000- 350 g
Galbenus de ou- 2 (la temperatura camerei)
Cereale Nestle, gen scoici (pentru decor)
Susan negru (pentru decor)
Mod de preparare:
1- Se amesteca galbenusurile de ou, zaharul pudra si untul moale (cu mixerul sau cu lingura, rezultatul e acelasi).
2- Dupa ce s-a format un amestec omogen, se incorporeaza treptat faina si se framanta putin.
3- Aluatul rezultat se inveleste in folie si se lasa la frigider pentru minim 30 de minute.
4- Din aluat se formeaza bile mici, apoi se aplatizeaza putin.
5- Se formeaza din aluat cate patru picioruse si capul pentru fiecare testoasa; se lipesc prin presare usoara.
6- Se decoreaza carapacea cu cereale scoici (intregi sau faramitate, vezi foto).
7- Se fixeaza ochii din susan negru.
8- Se pun in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, in jur de 10-15 minute, dar se urmareste evolutia lor, cu grija sa nu se arda; cand incep sa se rumeneasca dedesubt sunt gata! Se lasa sa se raceasca.
1 comment
[…] Posts Fursecuri smiley Fursecuri albinuțe Fursecuri broscuțe țestoase Orzo cu șuncă și mazăre Fursecuri învelite în ciocolată albă Budincă din pâine (2) […]