Home Fel de bază Orzo cu șuncă și mazăre

Orzo cu șuncă și mazăre

by alexandra

Un preparat ultra-rapid, de inspiratie Nigella Lawson, pentru cina de la capatul unei zile coplesitoare. Reconfortant! De suflet!

Ingrediente:

Paste orzo- 250 g

Sunca- 125 g

Mazare congelata- 125 g

Unt- 50 g

Parmezan- 25- 30 g

Ulei de masline- 1 lingura

Mod de preparare:

1- Sunca se taie cubulete.

2- Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare si se adauga cubuletele de sunca; se amesteca pana incep sa se rumeneasca.

3- Se adauga mazarea si pastele orzo; se lasa la foc mediu 1-2 minute, amestecand continuu.

4- Se adauga apa cat sa acopere (vezi foto) si se lasa pe foc mediu spre mic. La nevoie se completeaza cu apa, pana ce orzo este al dente.

5- La sfarsit se adauga untul.

6- Se serveste imediat, cu parmezan razuit.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment