Un preparat ultra-rapid, de inspiratie Nigella Lawson, pentru cina de la capatul unei zile coplesitoare. Reconfortant! De suflet!
Ingrediente:
Paste orzo- 250 g
Sunca- 125 g
Mazare congelata- 125 g
Unt- 50 g
Parmezan- 25- 30 g
Ulei de masline- 1 lingura
Mod de preparare:
1- Sunca se taie cubulete.
2- Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare si se adauga cubuletele de sunca; se amesteca pana incep sa se rumeneasca.
3- Se adauga mazarea si pastele orzo; se lasa la foc mediu 1-2 minute, amestecand continuu.
4- Se adauga apa cat sa acopere (vezi foto) si se lasa pe foc mediu spre mic. La nevoie se completeaza cu apa, pana ce orzo este al dente.
5- La sfarsit se adauga untul.
6- Se serveste imediat, cu parmezan razuit.