Aluatul este pentru mine ceea ce plastilina este pentru copilasi. Si iubesc acest super-aluat! Ador sa il regandesc, ma odihneste prin toate aromele, texturile si infatisarile etapelor sale de transformare, de la crud la desavarsit. Aici, fursecurile sunt gatite de iarna, invelite in delicioasa ciocolata Nestle Dessert Blanc si presarate cu seminte si fructe uscate.
Ingrediente:
Zahar pudra- 150 g
Unt 65%- 250 g(la temperatura camerei)
Faina 000- 350 g
Galbenus de ou- 2 (la temperatura camerei)
Ciocolata Nestle Dessert Blanc- 180 g
Seminte de in, susan alb / negru, merisoare confiate, fistic maruntit, alune, nuci etc.- pentru decor
Mod de preparare:
1- Se amesteca galbenusurile de ou, zaharul pudra si untul moale (cu mixerul sau cu lingura, rezultatul e acelasi).
2- Dupa ce s-a format un amestec omogen, se incorporeaza treptat faina si se framanta putin.
3- Aluatul rezultat se inveleste in folie si se lasa la frigider pentru minim 30 de minute.
4- Se intinde aluatul pe suprafata tapetata cu putina faina in foaie cu grosimea de aproximativ o jumatate de centimetru.
5- Se decupeaza cu sabloanele in forma de cerc, apoi fiecare rotita rezultata se decupeaza in mijloc cu o forma- cerc mai mica (de exemplu, cu un dop).
6- Se pun in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, in jur de 10-15 minute.
7- Se lasa sa se raceasca, apoi se glazureaza cu ciocolata topita la bain-marie si se presara cu seminte, fructe, alune, nuci…
1 comment
[…] Posts Fursecuri învelite în ciocolată albă Examen Chef Muhammara Ruladă din cotlet de porc la cuptor Cușcuș cu legume stir-fry (de […]