Mi se pare mie sau chiar arata sofisticat?! Dar pot sa spun sigur ca, pe cat este de nepretentioasa aceasta reteta, pe atat este de delicioasa! Surprinzator de delicioasa! O prima remarca: daca folositi o forma mai mica veti avea, probabil, trei straturi din felii de paine; prin urmare, atat ciocolata alba, cat si compozitia din lapte si oua ( pasii 1 si 2) se vor distribui egal / strat. Si o a doua remarca: NU incercati sa inlocuiti ciocolata Nestle Dessert Blanc cu o alta!!! Nu este prima data cand subliniez acest aspect in cazul deserturilor cu ciocolata alba si nu este nici reclama! Este doar experienta, diferenta, convingerea si…credeti-ma pe cuvant…
Ingrediente:
Paine alba toast- 1
Lapte- 600- 650 ml
Oua- 2
Zahar pudra- 2 linguri
Vanilie- 2 pliculete
Coaja razuita de la 1 portocala
Ciocolata Nestle Dessert Blanc- 1 (180 g)
Smantana pentru frisca 35%- 200 ml
Zmeura, merisoare, flori comestibile- pentru decor
Cacao, fulgi de ciocolata neagra- pentru decor
Mod de preparare:
1- Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca cu laptele, zaharul, vanilia si razatura de portocala.
2- Ciocolata se taie cat mai marunt.
3- Se tapeteaza cu hartie de copt o tava / forma (rotunda, dreptunghiulara etc.).
4- Se aseaza in tava un prim strat din feliile de paine; feliile se decupeaza in functie de forma tavii si se completeaza eventualele goluri.
5- Se presara bucatele de ciocolata si se toarna o parte din amestecul cu lapte si oua (de la pasul 1), astfel incat toata painea sa fie imbibata cu lapte.
6- Se formeaza un al doilea strat din felii de paine, se presara ciocolata si se toarna restul de amestec din lapte si oua.
7- Tava se acopera (cu un capac sau cu hartie de copt) si se pune in cuptorul preincalzit, la 150 grade, timp de 20-30 de minute.
8- Frisca se bate conform instructiunilor de pe ambalaj si se pastreaza la frigider.
9- Prajitura se taie (sau se decupeaza in formele dorite) rece si se decoreaza cu frisca, fulgi de ciocolata neagra, cacao, fructe si flori.