Home Aperitive și gustări Ruladă din cotlet de porc la cuptor

Ruladă din cotlet de porc la cuptor

by alexandra

Lista lunga a ingredientelor poate parea descurajanta, dar sa stiti ca treaba merge mai repede decat v-ati imagina. Totul este sa aveti pregatite toate cele necesare pe masa de lucru, adica ingredientele (maruntite, razuite etc.) + ata alimentara! Merita timpul, concentrarea si, aparent, efortul. Rezultatul este cu adevarat festiv, impresionant si nu va lasa pe nimeni indiferent!

La multi ani!

Ingrediente:

Cotlet de porc- 900 g

Ficat de pui- 500 g

Bacon crud uscat- 100 g (maruntit)

Ceapa rosie- 1 (taiata cubulete)

Ulei de masline- 5 linguri

Unt- 50 g

Seminte de fenicul (pudra)- 1/2 lingurita

Rozmarin maruntit- 1/2 lingurita

Cimbru uscat- 1/2 lingurita

Merisoare- 30 g

Muguri de pin- 30 g

Usturoi- 3 catei mari (maruntiti)

Parmezan razuit- 50 g

Ardei rosu- 1 (maruntit)

Ceapa verde- 1 legatura (jumatate maruntita)

Ou- 1

Foaie de dafin- 1

Coriandru- 1/2 lingurita (macinat)

Oregano uscat- 1/2 lingurita

Sare

Piper negru

Boia de ardei

Vin rosu- 100 ml

Morcovi- 3

Cartofi- 3

Boabe de ienupar- 4-5

Crenguta de cimbru uscat- 1-2

Apa- 1/2 cana

Merisoare + 1 lingura unt- pentru servire

Mod de preparare:

1- Ficatul de pui se curata, se spala si se lasa sa se stoarca putin.

2- Intr-un wok se incinge uleiul (2 linguri) + untul; se adauga ceapa rosie, baconul, ardeiul rosu, ceapa verde (partea maruntita doar) si ficatul. Se amesteca si se lasa la gatit, la foc mediu; se amesteca ocazional.

3- Cand ficatul este aproape gatit, se adauga in wok: 20 g seminte de pin, 20 g merisoare, usturoi, cimbru, foaia de dafin, oregano, coriandru, seminte de fenicul, rozmarin, boia si piper. Se lasa la 3-4 minute pe foc mediu, amestecand continuu.

4- Se adauga vinul, se amesteca si se lasa la fiert pana scade.

5- Se stinge focul, se sareaza si se lasa compozitia putin la racit.

6- Se scoate frunza de dafin, se adauga oul, parmezanul si se amesteca pentru omogenizare.

7- Cotletul de porc (degresat, spalat si uscat) se desface intr-o singura bucata mare: cu ajutorul unui cutit, foarte bine ascutit, se incepe taierea de la baza, pe lungime.

8- Compozitia se distribuie uniform pe suprafata foii de cotlet (vezi foto).

9- Peste compozitie se aranjeaza firele de ceapa verde pastrate, restul de merisoare si muguri de pin (vezi foto).

10- Se ruleaza foaia de cotlet cu grija si se leaga cu sfoara alimentara.

11- Morcovii si cartofii (curatati) se taie in jumatati si se pun in tava in care vom gati cotletul.

12- Rulada se pune pe patul de legume in tava. Se adauga boabele de ienupar, crengutele de cimbru si apa. Se acopera cu hartie de copt.

13- Tava se pune in cuptorul preincalzit, la 170 grade, pe nivelul din mijloc, pentru 90 de minute.

14- Dupa cele 90 de minute, se scoate hartia de copt si rulada se unge cu un amestec din 3 linguri de ulei de masline + sare + piper + boia de ardei + zeama formata in tava. Se lasa la cuptor pentru inca aproximativ 10 minute, la aceeasi temperatura, pana ce rulada este rumenita.

15- Se opreste cuptorul. Rulada se stropeste cu lichidul ramas in tava si se lasa sa se raceasca in cuptor.

16- Se feliaza rece!

17- Se serveste cu merisoare trase in unt ( untul incins in tigaie, se adauga merisoarele si se lasa cateva secunde pe foc mediu; se misca tigaia mereu in tot acest timp).

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment