Chiar si cea mai simpla mancare poate fi aranjata festiv, in ton cu momentul, anotimpul, mofturile…ei, cum spuneam si in alte dati, parintii stiu de ce!
Ingrediente (pentru 1-2 portii) :
Cuscus (de post)- 150 g
Apa- 200 ml
Ulei de masline- 3 linguri
Rosii cherry- 5-6
Broccoli- cateva buchetele (4-5)
Masline Kalamata- 10
Morcovi- 1 (mare)
Sare
Piper negru
Mod de preparare:
1- Intr-un bol se pun cele 150 g de cuscus, impreuna cu 1 lingura de ulei si se amesteca bine cu o furculita.
2- Apa se fierbe si se toarna peste cuscus, apoi se acopera bolul cu un capac.
3- Morcovii se taie fasii lungi, gen spaghetti, cu ajutorul curatitorului de legume.
4- Buchetelele de broccoli si rosiile se spala si se usuca.
5- Se incinge restul de ulei intr-un wok.
6- Rosiile, morcovii, buchetelele de broccoli si maslinele se pun deodata in uleiul bine incins. Se lasa 2-3 minute, amestecand mereu.
7- Se condimenteaza preparatul cu sare si piper negru si se aranjeaza festiv.