Home De post Felii de portocală caramelizate

Felii de portocală caramelizate

by alexandra

Pentru ca iarna, mai mult ca oricand, ne parfumam trairile cu aroma portocalelor si, mai ales, pentru ca suntem in plin sezon festiv, reteta aceasta completeaza, desavarseste, innobileaza aproape orice tip de desert. Si cred ca nu mai este nevoie sa conving pe nimeni de asortarea perfecta cu o glazura eleganta de ciocolata neagra…bineinteles, Nestle Dessert Noir!

Ingrediente:

Portocale cu coaja netratata- 1

Zahar brun- 3 linguri

Esenta rom- 1 lingura

Apa- 3/4 cana

Mod de preparare:

1- Toate ingredientele ( in afara de portocala) se pun intr-o cratita neaderenta, suficient de larga, la foc mediu.

2- Portocala se spala, se usuca si se feliaza (felii cu grosimea de aproximativ 0,5 cm).

3- Cand amestecul incepe sa fiarba, se da focul la minim si se aranjeaza feliile de portocala in cratita, intr-un singur strat.

4- Se lasa sa fiarba la foc mic, in jur de 1- 1 1/2 ore, pana ce feliile de portocala incep sa devina translucide, iar siropul a scazut.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment