Home De post Bomboane de toamnă (de post)

Bomboane de toamnă (de post)

by alexandra

Pentru zilele acestui post, framantari dulci, cu ingrediente dulci, dar fara zahar. Le-am numit “de toamna” pentru aromele lor de pamant, parca intunecate. Ghimbirul, dar mai ales turmericul, desi in cantitati mici, domina, isi pun amprenta decisiv asupra gustului, motiv pentru care le-am si mentionat ca si ingrediente optionale. Asadar, daca nu va cunoasteti sigur preferintele, mai bine excludeti aceste doua ingrediente, desi proprietatile lor terapeutice sunt de necontestat!

Ingrediente:

Cartof dulce- 1 (444 g)

Cacaua neagra- 3 linguri

Fulgi de migdale si/sau nuca maruntita- 20 g

Esenta rom- 1 lingura

Susan alb / negru- 20 g

Unt de cocos- 3 linguri

Miere- 5 linguri

Chia- 10 g

Fulgi de cocos- 100 g

Scortisoara- 1 lingurita

Nucsoara- 1/2 lingurita

Ghombir pudra- 1/2 lingurita (optional)

Turmeric- 1/2 lingurita (optional)

Pentru invelit bomboanele:

Fistic natur macinat- 2 linguri

Susan alb- 1 lingura

Susan negru- 1 lingura

Seminte de in- 1 lingura

Fulgi de cocos- 1 lingura

Mod de preparare:

1- Cartoful dulce se coace in coaja, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, apoi se paseaza cu blenderul vertical.

2- 50 de grame din fulgii de cocos se macina cu rasnita.

3- Toate ingredientele se amesteca bine intr-un vas incapator, apoi se depoziteaza in frigider, aproximativ 1 ora.

4- Din amestecul racit se modeleaza bomboanele.

5- La sfarsit, bomboanele se invelesc in fistic macinat, susan, fulgi de cocos, seminte de in.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment