Pentru zilele acestui post, framantari dulci, cu ingrediente dulci, dar fara zahar. Le-am numit “de toamna” pentru aromele lor de pamant, parca intunecate. Ghimbirul, dar mai ales turmericul, desi in cantitati mici, domina, isi pun amprenta decisiv asupra gustului, motiv pentru care le-am si mentionat ca si ingrediente optionale. Asadar, daca nu va cunoasteti sigur preferintele, mai bine excludeti aceste doua ingrediente, desi proprietatile lor terapeutice sunt de necontestat!
Ingrediente:
Cartof dulce- 1 (444 g)
Cacaua neagra- 3 linguri
Fulgi de migdale si/sau nuca maruntita- 20 g
Esenta rom- 1 lingura
Susan alb / negru- 20 g
Unt de cocos- 3 linguri
Miere- 5 linguri
Chia- 10 g
Fulgi de cocos- 100 g
Scortisoara- 1 lingurita
Nucsoara- 1/2 lingurita
Ghombir pudra- 1/2 lingurita (optional)
Turmeric- 1/2 lingurita (optional)
Pentru invelit bomboanele:
Fistic natur macinat- 2 linguri
Susan alb- 1 lingura
Susan negru- 1 lingura
Seminte de in- 1 lingura
Fulgi de cocos- 1 lingura
Mod de preparare:
1- Cartoful dulce se coace in coaja, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, apoi se paseaza cu blenderul vertical.
2- 50 de grame din fulgii de cocos se macina cu rasnita.
3- Toate ingredientele se amesteca bine intr-un vas incapator, apoi se depoziteaza in frigider, aproximativ 1 ora.
4- Din amestecul racit se modeleaza bomboanele.
5- La sfarsit, bomboanele se invelesc in fistic macinat, susan, fulgi de cocos, seminte de in.