Home De post Brownie cu cartofi dulci și nucă (de post)

Brownie cu cartofi dulci și nucă (de post)

by alexandra

Fac parte din categoria celor pentru care “vremea buna, frumoasa” nu inseamna soare…eu ma binedispun instant cand vad cerul mohorat, crengile pustii, iar daca este ceata, bruma, ger, pamantul bocna…extaz!!! Mi-e dor de viscol si de ferestre inghetate…ciudat?! Poate pentru unii. Uite asa, dragii mei, pentru ca traiesc mereu cu dorul anotimpurilor reci si pentru ca tanjesc dupa zapada, sarbatori de iarna si magia patrunzatoare a zilelor, am inceput sa gatesc in forme, culori si arome de iarna. Va fi un sezon al brazilor pe site, dulci sau sarati, aromati, condimentati si intotdeauna cu aspect festiv. Sa incepem, deci, cu primii braduti, dulci si, in plus, de post.

Ingrediente:

Cartofi dulci- 500 g

Miere- 2 linguri

Fulgi de ovaz- 120 g

Sare- 1 praf

Unt de cocos- 2 linguri (+ pentru uns forma)

Cacao neagra- 5 linguri

Ciocolata Nestle Dessert Noir- 205 g

Nuca- 30 g

Creioane pentru decor, bomboane, bezele, zahar pudra

Mod de preparare:

1- Cartofii dulci se coc in coaja, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, apoi se paseaza cu blenderul vertical.

2- Fulgii de ovaz se rasnesc pana ce au consistenta fina.

3- Ciocolata se topeste la bain-marie; din ciocolata topita se pastreaza 1 lingura pentru decor.

4- Nuca se rumeneste putin, apoi se marunteste cu cutitul.

5- Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate: faina din fulgi de ovaz, sarea, cacaua neagra.

6- In alt bol se amesteca ingredientele umede: cartofii dulci, mierea, untul de cocos si ciocolata topita.

7- Se amesteca ingredientele uscate cu cele umede, se adauga nuca si se omogenizeaza totul bine.

8- Se pune continutul intr-o forma cu diametrul de 20 cm, unsa cu unt de cocos, si se preseaza bine cu lingura.

9- Prajitura se pune la frigider pentru 1-2 ore.

10- Se taie felii in forma de triunghi si se decoreaza cu ciocolata pastrata (pe care o reincalzim putin la bain-marie, daca este cazul).

11- Bradutii formati se picteaza cu creioane pentru decor, se ornamenteaza cu bomboane si se ning cu zahar pudra.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment