Pentru atunci cand nu mai stii ce sa pregatesti, cand nu ai timp sau chef sa te complici. Simplu, la indemana si bun!
Ingrediente:
Ciuperci- 300 g (din conserva)
Sare
Piper negru
Boia dulce afumata
Usturoi- 4 catei
Cimbru uscat- 1/2 lingurita
Ceapa verde- 1 legatura
Verdeata (marar, patrunjel)- 1 legatura
Foaie de dafin
Ulei de masline- 3 linguri +
Pentru mamaliga:
Apa- 1l
Sare – 1 lingurita
Faina de malai- 350g
Mod de preparare:
1- Se pregatesta mamaliga: se pune apa la fiert impreuna cu sarea; din momentul in care incepe sa fiarba se adauga treptat faina de malai, in fir subtire, amestecand continuu cu telul.
2- Uleiul se pune la incins intr-o tigaie incapatoare / wok, impreuna cu sarea, piperul, boiaua, foaia de dafin si cimbrul uscat.
3- Se pun ciupercile si se lasa sa se rumeneasca, amestecand din cand in cand.
4- Usturoiul se curata si se razuieste. Ceapa verde si verdeturile se maruntesc.
5- Inainte cu 2-3 minute de a lua tigaia de pe foc, se adauga usturoiul, ceapa verde si se amesteca.
6- La sfarsit, se adauga verdeata.