Home De post Ciuperci sotate cu mămăligă (de post)

Ciuperci sotate cu mămăligă (de post)

by alexandra

Pentru atunci cand nu mai stii ce sa pregatesti, cand nu ai timp sau chef sa te complici. Simplu, la indemana si bun!

Ingrediente:

Ciuperci- 300 g (din conserva)

Sare

Piper negru

Boia dulce afumata

Usturoi- 4 catei

Cimbru uscat- 1/2 lingurita

Ceapa verde- 1 legatura

Verdeata (marar, patrunjel)- 1 legatura

Foaie de dafin

Ulei de masline- 3 linguri +

 Pentru mamaliga:

Apa- 1l
Sare – 1 lingurita
Faina de malai- 350g

Mod de preparare:

1- Se pregatesta mamaliga: se pune apa la fiert impreuna cu sarea; din momentul in care incepe sa fiarba se adauga treptat faina de malai, in fir subtire, amestecand continuu cu telul.

2- Uleiul se pune la incins intr-o tigaie incapatoare / wok, impreuna cu sarea, piperul, boiaua, foaia de dafin si cimbrul uscat.

3- Se pun ciupercile si se lasa sa se rumeneasca, amestecand din cand in cand.

4- Usturoiul se curata si se razuieste. Ceapa verde si verdeturile se maruntesc.

5- Inainte cu 2-3 minute de a lua tigaia de pe foc, se adauga usturoiul, ceapa verde si se amesteca.

6- La sfarsit, se adauga verdeata.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment