Gutui coapte, alintate cu mirodenii de toamna. Si, daca nu era suficient, rasfatul a fost completat cu frisca de calitate, sos dulce de caramel, nuci si/sau bomboane in culori tarzii…totul a condus spre un rezultat dulce-acrisor desavarsit!
Ingrediente:
Gutui- 5-6
Miere- 3-4 linguri
Lamaie- 1 (coaja + zeama)
Vanilie- 4 pliculete
Scortisoara- 2 lingurite
Anason stelat- 2 (pudra)
Nucsoara- 1/2 lingurita
Esenta de rom- 1 lingura
Smantana pentru frisca 32%- 250 ml
Caramel- pentru servire (reteta aici)
Bomboane decor / nuca rumenita- pentru servire
Mod de preparare:
1- Gutuile (taiate in jumatati si cu samburii scosi) se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu zeama de lamaie, se presara cu 1 lingurita de scortisoara, nucsoara, pudra de anason stelat si 2 pliculete de vanilie.
2- Se pun la copt in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
3- Miezul gutuilor coapte se pune in blender, impreuna cu mierea, coaja de lamaie, 2 pliculete de vanilie, 1 lingurita scortisoara si esenta de rom. Se mixeaza pana la omogenizare. Se transfera crema intr-un bol.
4- Smantana pentru frisca se mixeaza. Frisca obtinuta se incorporeaza incet in crema de gutui.
5- Crema de gutui se serveste la temperatura camerei, cu sos de caramel, nuci rumenite sau bomboane decor.