Home Frământări dulci Cremă de gutui cu sos de caramel

Cremă de gutui cu sos de caramel

by alexandra

Gutui coapte, alintate cu mirodenii de toamna. Si, daca nu era suficient, rasfatul a fost completat cu frisca de calitate, sos dulce de caramel, nuci si/sau bomboane in culori tarzii…totul a condus spre un rezultat dulce-acrisor desavarsit!

Ingrediente:

Gutui- 5-6

Miere- 3-4 linguri

Lamaie- 1 (coaja + zeama)

Vanilie- 4 pliculete

Scortisoara- 2 lingurite

Anason stelat- 2 (pudra)

Nucsoara- 1/2 lingurita

Esenta de rom- 1 lingura

Smantana pentru frisca 32%- 250 ml

Caramel- pentru servire (reteta aici)

Bomboane decor / nuca rumenita- pentru servire

Mod de preparare:

1- Gutuile (taiate in jumatati si cu samburii scosi) se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu zeama de lamaie, se presara cu 1 lingurita de scortisoara, nucsoara, pudra de anason stelat si 2 pliculete de vanilie.

2- Se pun la copt in cuptorul preincalzit, la foc mediu.

3- Miezul gutuilor coapte se pune in blender, impreuna cu mierea, coaja de lamaie, 2 pliculete de vanilie, 1 lingurita scortisoara si esenta de rom. Se mixeaza pana la omogenizare. Se transfera crema intr-un bol.

4- Smantana pentru frisca se mixeaza. Frisca obtinuta se incorporeaza incet in crema de gutui.

5- Crema de gutui se serveste la temperatura camerei, cu sos de caramel, nuci rumenite sau bomboane decor.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment