Home Fel de bază Cofit de pui cu garnitură de orez basmati

Cofit de pui cu garnitură de orez basmati

by alexandra

Neaparat sa va rezervati bucuria de a pregati confit! Este, cred, cea mai simpla si sigura metoda prin care se obtine un adevarat festin!

Ingrediente (pentru 4-5 portii):

Pulpe de pui- 8-10

Ulei de floarea-soarelui- 600-800 ml (cantitatea poate varia in functie de marimea vasului / tavii in care se pregateste confitul)

Orez basmati- 2 cani

Apa- 4 cani

Sare

Piper

Boia de ardei

Usturoi- 1 capatana

Boabe de piper

Boabe de coriandru

Zeama de lamaie- 1/2 lamaie

Ceapa verde (rondele)

Verdeata maruntita- marar, patrunjel

Seminte de rodie

Mod de preparare:

1- Pulpele de pui se spala, se sterg cu prosoape absorbante, se pun in tava (tava sa fie suficient de incapatoare, astfel incat carnea sa fie aranjata intr-un singur strat) si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.

2- Capatana de usturoi se curata de primul invelis si se desface. Cateii de usturoi se pun in tava, printre pulpele de pui, impreuna cu boabele de piper si coriandru.

3- Se toarna ulei cat sa fie acoperit tot continutul din tava.

4- Tava se pune in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, la foc mic!!! Foarte important: uleiul nu trebuie sa ajunga in punctul de fierbere, ci doar sa se mentina cald!!! Tava ramane in cuptor pentru 3-4 ore.

5- Orezul se spala in mai multe transe cu apa rece.

6- Apa se pune la fiert, impreuna cu un praf de sare.

7- Cand apa incepe sa fiarba, se adauga orezul, se amesteca, se pune capacul si se lasa la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.

8- In orezul fiert se adauga zeama de lamaie si se amesteca. Daca este cazul, se mai condimenteaza in functie de gust.

9- Confitul se serveste cald, cu orez, ceapa verde, verdeata maruntita si seminte de rodie.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment