Neaparat sa va rezervati bucuria de a pregati confit! Este, cred, cea mai simpla si sigura metoda prin care se obtine un adevarat festin!
Ingrediente (pentru 4-5 portii):
Pulpe de pui- 8-10
Ulei de floarea-soarelui- 600-800 ml (cantitatea poate varia in functie de marimea vasului / tavii in care se pregateste confitul)
Orez basmati- 2 cani
Apa- 4 cani
Sare
Piper
Boia de ardei
Usturoi- 1 capatana
Boabe de piper
Boabe de coriandru
Zeama de lamaie- 1/2 lamaie
Ceapa verde (rondele)
Verdeata maruntita- marar, patrunjel
Seminte de rodie
Mod de preparare:
1- Pulpele de pui se spala, se sterg cu prosoape absorbante, se pun in tava (tava sa fie suficient de incapatoare, astfel incat carnea sa fie aranjata intr-un singur strat) si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.
2- Capatana de usturoi se curata de primul invelis si se desface. Cateii de usturoi se pun in tava, printre pulpele de pui, impreuna cu boabele de piper si coriandru.
3- Se toarna ulei cat sa fie acoperit tot continutul din tava.
4- Tava se pune in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, la foc mic!!! Foarte important: uleiul nu trebuie sa ajunga in punctul de fierbere, ci doar sa se mentina cald!!! Tava ramane in cuptor pentru 3-4 ore.
5- Orezul se spala in mai multe transe cu apa rece.
6- Apa se pune la fiert, impreuna cu un praf de sare.
7- Cand apa incepe sa fiarba, se adauga orezul, se amesteca, se pune capacul si se lasa la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.
8- In orezul fiert se adauga zeama de lamaie si se amesteca. Daca este cazul, se mai condimenteaza in functie de gust.
9- Confitul se serveste cald, cu orez, ceapa verde, verdeata maruntita si seminte de rodie.