Este o reinterpretare a retetei mele de prajitura cu mere, doar ca in varianta mai mica, dar imbracata intr-o mantie bogata, cu straturi de ciocolata si caramel. Un rasfat absolut pentru o zi de toamna indispusa.
Ingrediente:
Unt (65%)- 75 g (la temperatura camerei) + pentru uns
Iaurt- 100 ml (la temperatura camerei)
Oua- 2 (la temperatura camerei)
Mere bio- 4
Faina 000- 200 g
Zahar- 75 g
Vanilie- 2 pliculete
Lamaie- 1/2 (zeama + coaja razuita)
Praf de copt- 1/2 pliculet
Sare- 1 praf
Fulgi de migdale- 2 linguri + pentru decor
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 205 g
Ciocolata Nestle Dessert Blanc- 50 g
Sos de caramel- 100 g (reteta aici)
Bomboane decor
Mod de preparare:
1- Doua mere se curata, se taie in cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie.
2- Untul si zaharul se pun intr-un bol incapator si se amesteca pana la omogenizare (cu o lingura e suficient).
3- Ouale se bat ca pentru omleta si se adauga in bol, impreuna cu iaurtul, vanilia, coaja de lamaie, sarea, cubuletele de mere si migdalele. Se amesteca bine toate ingredientele.
4- Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat compozitiei.
5- Se toarna intr-o forma rotunda, unsa bine cu unt.
6- Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe nivelul din mijloc.
7- Ciocolata neagra se topeste la bain-marie, se lasa putin la temperatura camerei, apoi se toarna peste prajitura. Se pastreaza 2-3 linguri de ciocolata topita pentru decorarea merelor.
8- Peste stratul de ciocolata se toarna sosul de caramel. Se pastreaza 1 lingura de caramel pentru decorarea merelor.
9- Prajitura se decoreaza cu fulgi de migdale si bomboane.
10- Ciocolata alba se topeste la bain-marie.
11- Merele ramase se glazureaza cu ciocolata negra, ciocolata alba si carmel, altenanad straturile. Se decoreaza cu fulgi de migdale si bomboane.
1 comment
[…] Brownie cu cartofi dulci și nucă (de post) Ciuperci sotate cu mămăligă (de post) Prăjitură cu mere învelită în ciocolată și caramel Tocăniță de vită Pate de casă din ficat de pui Sos de caramel Fursecuri ciupercuțe […]