Doar cititi lista de ingrediente si modul de preparare si cred ca este suficient pentru a va convinge ca merita!
Ingrediente ( pentru aproximativ 400 g ):
Ficat de pui- 500 g
Ceapa galbena- 3
Usturoi- 3 catei mari
Smantana pentru gatit- 30-40 ml
Ulei de masline- 5 linguri
Ienupar- 3 boabe macinate
Coriandru boabe- 1/4 lingurita, macinate
Cimbru uscat- 1/2 lingurita
Foi de dafin- 2
Nucsoara- 1 praf
Sare
Piper
Unt 82%- 50 g
Usturoi pudra- 1 lingurita
Mod de preparare:
1- Ficatul se spala si se curata foarte bine, apoi se lasa la scurs intr-o sita.
2- Ceapa se taie rodele si se pune la calit in ulei, impreuna cu foile de dafin, cimbrul, coriandrul si ienuparul- foc mediu.
3- Cand ceapa incepe sa se imoaie, se adauga ficatul si usturoiul maruntit. Se amesteca din cand in cand.
4- Din compozitia gatita se scot frunzele de dafin, apoi se transfera totul in blender, adaugand sare, piper, nucsoara si smantana treptat, pana ce se obtine consistenta dorita ( se poate folosi si blenderul de mana).
5- Untul se topeste, apoi se amesteca cu pudra de usturoi.
6- Pateul se transfera in borcane si se sigileaza cu amestecul de unt si usturoi.