Home Aperitive și gustări Pate de casă din ficat de pui

Pate de casă din ficat de pui

by alexandra

Doar cititi lista de ingrediente si modul de preparare si cred ca este suficient pentru a va convinge ca merita!

Ingrediente ( pentru aproximativ 400 g ):

Ficat de pui- 500 g

Ceapa galbena- 3

Usturoi- 3 catei mari

Smantana pentru gatit- 30-40 ml

Ulei de masline- 5 linguri

Ienupar- 3 boabe macinate

Coriandru boabe- 1/4 lingurita, macinate

Cimbru uscat- 1/2 lingurita

Foi de dafin- 2

Nucsoara- 1 praf

Sare

Piper

Unt 82%- 50 g

Usturoi pudra- 1 lingurita

Mod de preparare:

1- Ficatul se spala si se curata foarte bine, apoi se lasa la scurs intr-o sita.

2- Ceapa se taie rodele si se pune la calit in ulei, impreuna cu foile de dafin, cimbrul, coriandrul si ienuparul- foc mediu.

3- Cand ceapa incepe sa se imoaie, se adauga ficatul si usturoiul maruntit. Se amesteca din cand in cand.

4- Din compozitia gatita se scot frunzele de dafin, apoi se transfera totul in blender, adaugand sare, piper, nucsoara si smantana treptat, pana ce se obtine consistenta dorita ( se poate folosi si blenderul de mana).

5- Untul se topeste, apoi se amesteca cu pudra de usturoi.

6- Pateul se transfera in borcane si se sigileaza cu amestecul de unt si usturoi.

0 comment
1

You may also like

Leave a Comment