Acesta este un sos de caramel care, va garantez, nu se va intari la frigider!!! Bineinteles, daca se urmeaza “regulile” de mai jos. Va fi de folos in multe deserturi, incepand cu grisul, budinca de orez, tartele cu fructe si pana la rafinarea unei inghetate. Nu il folositi insa la retete de prajituri unde este nevoie sa se intareasca, sa devina crocant, caci nu va deveni…pentru un astfel de remix, altadata…Deocamdata, folositi-l cu succes pentru a innobila idei dulci, mai mult sau mai putin elaborate.
Ingrediente:
Zahar Demerara- 200 g
Smantana pentru frisca 32%- 300 ml
Unt- 50 g
Mod de preparare:
1- Se topeste untul la foc mic, intr-o cratita incapatoare.
2- Se ia cratita de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca cu telul, pana ce este imbibat complet cu untul topit.
3- Se adauga smantana pentru frisca, se amesteca totul bine si se pune cratita din nou pe foc mediu spre mic.
4- Se lasa pe foc, amestecand constant, pana ce amestecul incepe sa fiarba si are un aspect omogen ( aproximativ 4-5 minute). Nu trebuie sa se inchida prea mult la culoare, deoarece devine amar!
5- Caramelul se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna in borcan / sticla si poate fi depozitat la frigider. Sosul se va ingrosa pe masura ce se raceste, dar nu se va intari!
3 comments
[…] Posts Pate de casă din ficat de pui Sos de caramel Fursecuri ciupercuțe Gogoși cu lingura Prăjitură cu mere Bomboane modelabile […]
[…] învelită în ciocolată și caramel Tocăniță de vită Pate de casă din ficat de pui Sos de caramel Fursecuri ciupercuțe Gogoși cu lingura Prăjitură cu mere Bomboane […]
[…] învelită în ciocolată și caramel Tocăniță de vită Pate de casă din ficat de pui Sos de caramel Fursecuri ciupercuțe Gogoși cu […]