Atunci cand am creat decorul de inceput de toamna cu bomboanele modelabile, am avut si aceste fursecuri, in ton cu tema. Sunt nu doar aspectuoase, ci si foarte bune! As zice sa le incadrati in lista “to do!” pentru acest sfarsit de saptamana!
Ingrediente (pentru 2 tavi de aragaz):
Unt (82%)- 200 g (la temperatura camerei)
Oua- 2 (la temperatura camerei)
Zahar pudra- 150 g
Faina 000- 460 g
Amidon- 40 g
Praf de copt- 1 pliculet
Cacao- 1 lingura
Mod de preparare:
1- Se mixeaza untul si zaharul.
2- Se adauga ouale, pe rand.
3- Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se cerne. Se incorporeaza treptat in compozitia mixata, amestecand cu lingura la inceput, apoi framantand putin! Este foarte important sa nu se framante aluatul prea mult, deoarece fursecurile nu vor mai forma la coacere acele crapaturi, care le imprima aspectul atat de real al ciupercilor!
4- Aluatul se pune in frigider pentru 30 de minute.
5- Din aluatul rece se formeaza bile mici si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
6- Gura unei sticlute se trece prin cacao si se imprima apoi pe fiecare bila, apasand usor (vezi foto).
7- Se coc in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, la foc mediu spre mic, timp de 10- 15 minute.