Sunt atat de incantata de prajitura mea cu mere, incat deja i-am pregatit o reinterpretare spectaculoasa! O puteti vedea aici.
Ingrediente:
Unt (65%)- 150 g (la temperatura camerei) + pentru uns
Iaurt- 200 ml (la temperatura camerei)
Oua- 4 (la temperatura camerei)
Mere bio- 8
Faina 000- 400 g
Zahar- 150 g
Vanilie- 4 pliculete
Lamaie- 1 (zeama + coaja razuita)
Praf de copt- 1 pliculet
Sare- 1 praf
Fulgi de migdale- 2 linguri + pentru decor
Merisoare- pentru decor
Mod de preparare:
1-Patru mere se curata, se taie in cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie.
2-Untul si zaharul se pun intr-un bol incapator si se amesteca pana la omogenizare (cu o lingura e suficient).
3-Ouale se bat ca pentru omleta si se adauga in bol, impreuna cu iaurtul, vanilia, coaja de lamaie, sarea, cubuletele de mere si migdalele. Se amesteca bine toate ingredientele.
4-Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat compozitiei.
5-Se toarna intr-o tava rotunda, unsa bine cu unt si se aranjeaza celelalte patru mere ( cu tot cu coaja), afundandu-le pana la jumatate in compozitia prajiturii. La sfarsit, se presara fulgii de migdale pastrati pentru decor.
6-Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe nivelul din mijloc.
7-Prajitura se pudreaza cu zahar praf si se decoreaza cu merisoare.
1 comment
[…] Pate de casă din ficat de pui Sos de caramel Fursecuri ciupercuțe Gogoși cu lingura Prăjitură cu mere Bomboane […]