Home Frământări dulci Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

by alexandra

Sunt atat de incantata de prajitura mea cu mere, incat deja i-am pregatit o reinterpretare spectaculoasa! Veti vedea curand !

Ingrediente:

Unt (65%)- 150 g (la temperatura camerei) + pentru uns

Iaurt- 200 ml (la temperatura camerei)

Oua- 4 (la temperatura camerei)

Mere bio- 8

Faina 000- 400 g

Zahar- 150 g

Vanilie- 4 pliculete

Lamaie- 1 (zeama + coaja razuita)

Praf de copt- 1 pliculet

Sare- 1 praf

Fulgi de migdale- 2 linguri + pentru decor

Merisoare- pentru decor

Mod de preparare:

1-Patru mere se curata, se taie in cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie.

2-Untul si zaharul se pun intr-un bol incapator si se amesteca pana la omogenizare (cu o lingura e suficient).

3-Ouale se bat ca pentru omleta si se adauga in bol, impreuna cu iaurtul, vanilia, coaja de lamaie, sarea, cubuletele de mere si migdalele. Se amesteca bine toate ingredientele.

4-Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat compozitiei.

5-Se toarna intr-o tava rotunda, unsa bine cu unt si se aranjeaza celelalte patru mere ( cu tot cu coaja), afundandu-le pana la jumatate in compozitia prajiturii. La sfarsit, se presara fulgii de migdale pastrati pentru decor.

6-Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe nivelul din mijloc.

7-Prajitura se pudreaza cu zahar praf si se decoreaza cu merisoare.

You may also like

Leave a Comment