Sunt de post si atat de bune! Si nu au zahar! Eu le-am “compus” pentru copii, in primul rand, dar (asa cum va recomandam si in cazul prajiturii Brownie cu fasole rosie) NU le divulgati copiilor ingredientul vedeta…parintii stiu de ce…
Ingrediente:
Morcovi- 3 (mari, aproximativ 215 g)
Fulgi de ovaz- 100 g
Ulei de cocos (solid)- 45 g
Migdale maruntite- 25 g
Fulgi de cocos- 25 g
Miere- 3 linguri
Scortisoara- 1 lingurita
Faina- 50 g
Bicarbonat de sodiu- 1/2 lingurita
Zeama de lamaie- cateva picaturi
Apa /suc natural / lapte vegetal- 10 linguri
Dulceata / gem- pentru decor
Mod de preparare:
1- Morcovii se razuiesc prin razatoarea cu ochiuri mici si se pun intr-un bol incapator.
2- Se adauga fulgii de ovaz, uleiul de cocos, migdalele, fulgii de cocos, mierea, scortisoara, bicarbonatul (stins cu zeama de lamaie), faina si 3-4 linguri de apa (sau suc, lapte vegetal).
3- Se framanta bine, adaugand restul de apa treptat. Daca este nevoie, se suplimenteaza cantitatea de apa.
4- Compozitia se pune la frigider pentru 30 de minute.
5- Fursecurile formate se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
6- In centrul fiecarui fursec se face o adancitura, unde se pune putina dulceata / gem (vezi foto).
7- Se coc in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, la foc mic, pana se incheaga. Fursecurile nu trebuie lasate sa se intareasca! In momentul in care sunt inchegate, se opreste focul si se lasa usa cuptorului intredeschisa.
8- Optional: fursecurile gatite se pot completa cu inca putina dulceata, pentru un aspect mai proaspat.