Extrem de simplu de facut, reusita acestei negrese este asigurata (in buna masura) de ingredientele de calitate. Fasolea rosie este ingredientul surpriza, pe care va recomand sa nu il divulgati copiilor; oricum, nu il va sesiza nimeni, va asigur! In rest, o prajitura brownie aproape clasica, cu interior usor lipicios, cu gust pregnanat de ciocolata neagra si senzational de buna!
Ingrediente:
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 205 g (1 tableta)
Unt (82%)- 100 g
Fasole rosie- 235 g (scursa) = 1 conserva de 420 g
Oua- 4 (la temperatura camerei)
Zahar pudra- 100 g
Cacao neagra- 1 lingurita
Faina 000- 80 g
Pentru decor:
Ciocolata Nestle Dessert Noir-50 g (topita)
Ciocolata Nestle Dessert Blanc- 30 g
Fistic maruntit
Mod de preparare:
1-Ciocolata si untul se pun intr-un bol si se topesc la bain-marie. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
2-Fasolea rosie se mixeaza cu blenderul vertical, pana devine o pasta fina.
3-Peste pasta de fasole se adauga ouale, zaharul si cacaua si se omogenizeaza cu o lingura.
4-Se adauga si ciocolata amestecata cu untul si se omogenizeaza din nou.
5-Se incorporeaza faina, treptat, amestecand cu lingura.
6-Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, pana ce prajitura are un aspect inchegat.
7-Dupa ce s-a racit, se decoreaza cu ciocolata neagra topita, aschii de ciocolata alba, fistic.
1 comment
[…] Posts Fursecuri cu morcovi (de post) Supă Ramen Brownie cu fasole roșie Humus cu dovleac copt cu mirodenii (de post) Mălăiuș negru (rețeta din Milcoveni) […]