Avem atata bogatie in jur, de culori in nuante de pamant, de arome, de trairi! Strada isi schimba infatisarea intr-un ritm impresionant. E timpul ceaiurilor fierbinti, al mirodeniilor, al aromelor de dovleac copt. E timpul sa ne aliniem meniul in cerintele anotimpului. Refresh!
Ingrediente:
Naut (din conserva, scurs)- 220 g
Miez de dovleac (eu am folosit hokkaido)- 225 g
Ulei de masline- 3 linguri
Sare
Piper negru
Boia dulce afumata
Cimbru uscat
Scortisoara
Nuscoara
Usturoi granulat
Zeama de lamaie
Verdeturi (chives, marar, patrunjel)
Masline
Seminte de rodie
Seminte de dovleac
Susan alb / negru
Paine crocanta
Mod de preparare:
1- Se scoate miezul din dovleac si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
2- Se stropeste cu 1 lingura de ulei de masline si se presara cu sare, piper, boia, cimbru uscat, scortisoara si nucsoara proaspat razuita, apoi se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana este copt miezul de dovleac.
3-Dovleacul fara miez, de asemenea, se pune in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 15 minute (sa ramana ferm).
4- Cateva boabe de naut (aproximativ 1 lingura), impreuna cu susanul si semintele de dovleac, se pun intr-o tigaie, la foc mic; se amesteca pana se rumenesc usor.
5- Restul de naut se pune intr-un vas incapator, impreuna cu miezul de dovleac copt, 2 linguri de ulei de masline si usturoiul granulat. Se paseaza totul cu blenderul vertical.
6- Se completeaza gustul cu zeama de lamaie si se condimenteaza, daca mai este cazul.
7-Se serveste in dovleac, cu paine crocanta, masline, nautul si semintele prajite, seminte de rodie, verdeturi maruntite.
1 comment
[…] de humus gasiti aici si […]