Deocamdata, aceasta este ultima reteta de inspiratie greceasca. Deocamdata!
Ingrediente:
Vinete- 1
Branza topita de casa- 100 g (vezi reteta aici)
Cubulete din sunca de porc- 50 g
Sare
Rodie- 1/2
Chives
Mod de preparare:
1-Cubuletele de sunca se prajesc in grasime proprie, in jur de 1 minut.
2-Verdeata se marunteste, iar samburii de rodie se pregatesc la indemana.
3-Vanata (spalata si cu cotorul inlaturat) se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime.
4-Feliile se pun pe prosoape absorbante si se presara cu sare. Se lasa minim 30 de minute, apoi se inlatura lichidul eliminat de pe suprafata lor.
5-Feliile de vinete se pun pe gratarul incins (sau tigaia grill) pentru 3-4 minute. Atentie!!! Nu trebuie sa devina crocante!
6-Fiecare felie se unge cu branza topita de casa, cubulete de sunca si samburi de rodie. Se presara chives si se ruleaza.
Se consuma calde!