Spanakopita

by alexandra

In abordarea mea predomina branza; si nu pentru ca nu imi place spanacul, ci pentru ca acesta este echilibrul perfect din punctul meu de vedere. Noi am votat unanim rezultatul „experimentului”.

Ingrediente:

Foi de placinta- 1 pachet (12 foi)

Spanac congelat- 1 cana (180 g, bine stors)

Branza feta / telemea- 300 g

Ceapa verde- 1 legatura

Oua- 3

Unt- 3 linguri

Ulei de masline- 6-7 linguri

Sare

Piper negru

Nucsoara

Mod de preparare:

1-Foile de placinta se decongeleaza conform indicatiilor de pe ambalaj.

2-Spanacul, bine stors, se marunteste.

3-Ceapa verde se taie cat mai marunt.

4-Untul se topeste intr-o tigaie, la foc mediu.

5-Spanacul si ceapa se pun in tigaie pentru 2-3 minute; se amesteca ocazional.

6-Amestecul se condimenteaza cu sare (putina, deoarece urmeaza sa fie adaugata branza sarata), piper si nucsoara. Se lasa la racit.

7-Branza se sfarama si se adauga peste amestecul cu spanac.

8-Se adauga 2 oua si albusul de la al treilea ou (galbenusul se pastreaza). Se amesteca totul bine si se imparte compozitia in 4 parti.

9-Se unge cu ulei de masline o tava rotunda.

10-Pe blatul de lucru, se ung cu ulei de masline primele 3 foi de placinta si se suprapun. Se pune prima parte din compozitie si se ruleaza (vezi foto).

11-Sucitura se aranjeaza in forma de melc in mijlovul tavii.

12-Se repeta aceiasi pasi, adaugand fiecare sucitura in completarea formei melc, spre exterior.

13-Placinta se unge cu galbenusul ramas si se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe nivelul din mijloc. Din cand in cand, se verifica gradul de rumenire.

You may also like

Leave a Comment