Home Frământări cu sare Spanakopita

Spanakopita

by alexandra

In abordarea mea predomina branza; si nu pentru ca nu imi place spanacul, ci pentru ca acesta este echilibrul perfect din punctul meu de vedere. Noi am votat unanim rezultatul “experimentului”.

Ingrediente:

Foi de placinta- 1 pachet (12 foi)

Spanac congelat- 1 cana (180 g, bine stors)

Branza feta / telemea- 300 g

Ceapa verde- 1 legatura

Oua- 3

Unt- 3 linguri

Ulei de masline- 6-7 linguri

Sare

Piper negru

Nucsoara

Mod de preparare:

1-Foile de placinta se decongeleaza conform indicatiilor de pe ambalaj.

2-Spanacul, bine stors, se marunteste.

3-Ceapa verde se taie cat mai marunt.

4-Untul se topeste intr-o tigaie, la foc mediu.

5-Spanacul si ceapa se pun in tigaie pentru 2-3 minute; se amesteca ocazional.

6-Amestecul se condimenteaza cu sare (putina, deoarece urmeaza sa fie adaugata branza sarata), piper si nucsoara. Se lasa la racit.

7-Branza se sfarama si se adauga peste amestecul cu spanac.

8-Se adauga 2 oua si albusul de la al treilea ou (galbenusul se pastreaza). Se amesteca totul bine si se imparte compozitia in 4 parti.

9-Se unge cu ulei de masline o tava rotunda.

10-Pe blatul de lucru, se ung cu ulei de masline primele 3 foi de placinta si se suprapun. Se pune prima parte din compozitie si se ruleaza (vezi foto).

11-Sucitura se aranjeaza in forma de melc in mijlovul tavii.

12-Se repeta aceiasi pasi, adaugand fiecare sucitura in completarea formei melc, spre exterior.

13-Placinta se unge cu galbenusul ramas si se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe nivelul din mijloc. Din cand in cand, se verifica gradul de rumenire.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment