Daca inca nu ati gatit aceasta ciorbita, atunci nu mai amanati! Este tocmai potrivita pentru aceasta perioada de tranzitie spre toamna, caci este usoara, dar in acelasi timp consistenta si, in plus, se pregateste destul de repede si cu ingrediente la indemana.
Ingrediente:
Carne de pui- 500 g (am folosit aici pulpe dezosate si fara piele)
Apa- 2 l
Morcovi- 2
Pastarnac- 1
Telina- 1 felie
Ceapa galbena- 1
Orez- 1/4 cana
Galbenusuri- 3
Smantana (cu cat mai multa grasime)- 3 linguri
Zeama de la 1 lamaie
Foi de dafin- 2
Sare
Piper
Verdeturi (patrunjel, marar)
Mod de preparare:
1-Carnea se pune la fiert in apa rece.
2-Legumele se taie cubulete de dimensiuni cat mai egale.
3-Cand se formeaza spuma, aceasta se elimina si se scoate si carnea.
4-Carnea se taie in bucati de dimensiuni egale si se adauga din nou in oala, impreuna cu legumele si foile de dafin.
5-Spre sfarsitul timpului de gatire se adauga orezul (spalat). Se mai lasa pe foc pana ce orezul este gatit al dente.
6-Se pregateste liezonul: se amesteca pana la omogenizare smantana cu galbenusurile, zeama de lamaie si cateva linguri de lichid cald din oala, atfel incat amestecul rezultat sa fie caldut. Se toarna liezonul in oala cu ciorba.
7-Se potriveste gustul cu sare si piper si se adauga verdeturile maruntite.
8-Se serveste cu pita greceasca, incalzita putin pe gratar / tigaie grill.