Home Supe și ciorbe Ciorbă de pui a la grec

Ciorbă de pui a la grec

by alexandra

Daca inca nu ati gatit aceasta ciorbita, atunci nu mai amanati! Este tocmai potrivita pentru aceasta perioada de tranzitie spre toamna, caci este usoara, dar in acelasi timp consistenta si, in plus, se pregateste destul de repede si cu ingrediente la indemana.

Ingrediente:

Carne de pui- 500 g (am folosit aici pulpe dezosate si fara piele)

Apa- 2 l

Morcovi- 2

Pastarnac- 1

Telina- 1 felie

Ceapa galbena- 1

Orez- 1/4 cana

Galbenusuri- 3

Smantana (cu cat mai multa grasime)- 3 linguri

Zeama de la 1 lamaie

Foi de dafin- 2

Sare

Piper

Verdeturi (patrunjel, marar)

Mod de preparare:

1-Carnea se pune la fiert in apa rece.

2-Legumele se taie cubulete de dimensiuni cat mai egale.

3-Cand se formeaza spuma, aceasta se elimina si se scoate si carnea.

4-Carnea se taie in bucati de dimensiuni egale si se adauga din nou in oala, impreuna cu legumele si foile de dafin.

5-Spre sfarsitul timpului de gatire se adauga orezul (spalat). Se mai lasa pe foc pana ce orezul este gatit al dente.

6-Se pregateste liezonul: se amesteca pana la omogenizare smantana cu galbenusurile, zeama de lamaie si cateva linguri de lichid cald din oala, atfel incat amestecul rezultat sa fie caldut. Se toarna liezonul in oala cu ciorba.

7-Se potriveste gustul cu sare si piper si se adauga verdeturile maruntite.

8-Se serveste cu pita greceasca, incalzita putin pe gratar / tigaie grill.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment