Home Fel de bază Souvlaki de pui pe crenguțe de rozmarin

Souvlaki de pui pe crenguțe de rozmarin

by alexandra

Briza, gustul sarat al marii si bronzul nu definesc intru totul o experienta greceasca. Cine si-a petrecut vacanta in Grecia si nu a incercat gyros, souvlaki, tzatziki, spanakopita, inseamna ca nu a simtit pe deplin savoarea acestei tari! Asa consider eu. Am mai facut souvlaki in trecut (vezi aici si aici); acum m-am gandit sa adaug un plus, asa ca mi-a venit ideea sa pun carnea de pui pe crengute de rozmarin. Minunat! Carnea de pui se gateste repede, plus ca e taiata in bucati mici, asa ca nu mai este nevoie sa tinem crengutele de rozmarin in apa ( cum este in cazul unor frigarui clasice), nu se vor arde. Souvlaki se completeaza, traditional, cu sos tzatziki (vezi reteta aici), masline, feta etc. si nu este necesara marinarea carnii, dar eu, totusi, sunt pentru marinare. Totul pentru o savoare desavarsita!

Ingrediente:

Carne de pui (pulpe), dezosata si fara piele- 500 g

Crengute de rozmarin- 1 cutie

Pentru marinada:

Ulei de masline- 2 linguri

Usturoi granulat- 1 lingurita

Sare- 1/2 lingurita

Piper negru

Zeama de lamaie- 1/2 lamaie

Cimbru uscat

Pentru servire:

Pita greceasca

Sos tzatzichi (reteta aici)

Mustar

Iaurt grecesc

Masline

Lamaie

Rosii

Branza feta

Ceapa verde

Mod de preparare:

1-Se pregateste marinada din ingredientele mentionate.

2-Carnea de pui se taie in bucatele de dimensiuni cat mai egale si se pune in bolul cu marinada. Se amesteca pentru a fi complet acoperite bucatelele. Se lasa la frigider minim o ora.

3-Crengutele de rozmarin se curata (vezi foto).

4-Carnea marinata se aranjeaza pe crengute.

5-Frigaruile pregatite se pun pe gratarul incins. Se intorc la nevoie pentru o prajire uniforma.

6-Frigaruile se servesc calde, insotite de garniturile preferate.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment