Home Aperitive și gustări Pita grecească cu roșii și feta la cuptor

Pita grecească cu roșii și feta la cuptor

by alexandra

Nu este pizza, nu este tarta, dar nici sandvis nu este. Sa zicem, deocamdata, ca este o gustare de vara tarzie. Un sentiment insistent de vacanta, de trairi albastre, amintiri reusite…

Ingrediente (pentru 3 portii):

Pita greceasca- 3 bucati

Ou- 1

Iaurt grecesc- 3 linguri

Rosii- 2 (mari)

Branza feta- 50 g

Ulei de masline- 1 lingura

Usturoi praf- 1 lingurita

Cimbru uscat

Crengute de rozmarin

Masline

Verdeata (patrunjel, busuioc, chives etc.)

Mod de preparare:

1-Oul se bate ca pentru omleta, apoi se amesteca cu iaurtul si praful de usturoi.

2-Pita greceasca se unge cu acest amestec, peste care se aranjeaza feliile de rosii.

3-Se stropeste totul cu ulei de masline si se presara putin cimbru uscat. In final, se razuieste branza feta peste fiecare pita.

4-Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, impreuna cu 1-2 crengute de rozmarin.

5-Se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, in jur de 10 minute (se verifica).

6-Se servesc (de preferat) calde, presarate cu verdeata preferata si cu masline.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment