Nu este pizza, nu este tarta, dar nici sandvis nu este. Sa zicem, deocamdata, ca este o gustare de vara tarzie. Un sentiment insistent de vacanta, de trairi albastre, amintiri reusite…
Ingrediente (pentru 3 portii):
Pita greceasca- 3 bucati
Ou- 1
Iaurt grecesc- 3 linguri
Rosii- 2 (mari)
Branza feta- 50 g
Ulei de masline- 1 lingura
Usturoi praf- 1 lingurita
Cimbru uscat
Crengute de rozmarin
Masline
Verdeata (patrunjel, busuioc, chives etc.)
Mod de preparare:
1-Oul se bate ca pentru omleta, apoi se amesteca cu iaurtul si praful de usturoi.
2-Pita greceasca se unge cu acest amestec, peste care se aranjeaza feliile de rosii.
3-Se stropeste totul cu ulei de masline si se presara putin cimbru uscat. In final, se razuieste branza feta peste fiecare pita.
4-Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, impreuna cu 1-2 crengute de rozmarin.
5-Se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, in jur de 10 minute (se verifica).
6-Se servesc (de preferat) calde, presarate cu verdeata preferata si cu masline.