Vacanta in Grecia a fost, din punctul meu de vedere, o “practica”culinara, o “munca” de cercetare, as indrazni sa spun…si, de ce nu ?!! Am observat, am gustat, am analizat cu atentia caracteristica unei balante si am cumparat…cu aceeasi pasiune, nehotarare, caracteristice unei balante…Dar in spirit practic! Si sa vedeti cate retete in stil grecesc urmeaza!!! Voi valorifica versatila pita greceasca (cumparata dintr-un supermarket) si, pentru inceput, o propun sub forma de mic dejun, brunch, aperitiv sau o gustare de seara de vara, lejera, cu igrediente clasic combinate, fara riscuri inutile…zic si eu.
Ingrediente:
Pita greceasca- 1
Ricotta- 100 g
Prosciutto crudo- 4 felii
Smochine- 2-3
Miere
Muguri de pin
Rucola
Mod de preparare:
1-Mugurii de pin se rumenesc intr-o tigaie, amestecand continuu cateva secunde.
2-Pita greceasca se incalzeste pe gratar / tigaia grill, pe ambele parti, apoi se taie in jumatate.
3-Ambele jumatati primesc un strat generos de ricotta, cate doua felii de prosciutto crudo, jumatati / sferturi de smochine si rucola.
4-Se presara mugurii de pin rumeniti si se toarna un fir subtire de miere.
Enjoy!
PS- Chiar daca va par la fel pozele ce urmeaza, nu am reusit sa fac o selectie…imi place prea mult sa imi fotografiez preparatele, din ughiuri mai mult sau mai putin diferite si in lumini blande, rosiatice si cum se poate…deocamdata imi plac si raman aici!